De vakantieman – Cathy, John, Sanne en Tom de Ruiter

0
191
De Vakantieman familie de Ruiter 4

Bestemming: Zakynthos Griekenland

De Ongenode Gast viert vakantie en op zijn vaste plek in de krant houdt ook de tijdelijke vervanger zich met dit onderwerp bezig. De vakantieman, bekend uit de jaren negentig, trekt de Streek in en laat zich meevoeren langs vakantieherinneringen aan bijzondere reisjes. De welbekende kreet ‘Vakantieman, gezellig hè?’ kan zowel voor de vakanties als de gesprekken met volmondig ‘ja’ worden beantwoord. Geniet ook mee deze vakantieweken. Met dank aan Bianca Brons van Personal Touch Travel kan de Vakantieman wekelijks verhalen van bijzondere landen en bijzondere mensen.

“Ik vraag me wel af of onze vakantie wel bijzonder genoeg is voor deze rubriek”, start Cathy de Ruiter het gesprek. Maar ach, wat is bijzonder. Een fijne vakantie op een prachtige plek met het hele gezin is lang niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid. De familie de Ruiter trok vorig jaar voor een rondreis door Amerika, maar deed dit jaar ‘simpel’ en genoot twee weken op het Griekse eiland Zakynthos. De verhalen over stralend witte stranden, helderblauwe zee, schildpadden spotten en waterpret zijn net zo goed vermakelijk als de herinneringen aan hun trip door Amerika. En dus bij deze: twee weken Zakynthos; twee weken Grieks genieten.

Hoewel de familie jarenlang met veel plezier er met de caravan erop uittrok, heeft moeder Cathy het eigenlijk wel gezien op de camping. “Ik ben eigenlijk niet zo’n topkampeerder”, lacht ze. “Maar als de kinderen klein zijn, is het gewoon erg leuk voor ze. Ze hebben altijd aansluiting en er is altijd genoeg te doen. Nu ze ouder zijn, zijn er steeds minder leeftijdsgenoten voor ze op de camping. En zelf vind ik het ook wel een hoop werk. Altijd al dat inpakken van tevoren.” Dit jaar, besloot ze, wordt het vliegen. De bestemming waren ze snel uit: “Ik heb gewoon wat met Griekenland. De mensen zijn er zo gastvrij. En dan die leuke witte huisjes afgewisseld met pastelkleuren, het heerlijke eten en de aangename temperaturen.” Griekenland moest het zijn dus, maar al na één blik op internet gaf Cathy het op. “Je wordt er dol van hoeveel keus er is.” Daar bood Personal Touch Travel uitkomst en gerust vertrok het gezin naar Zakynthos.

De bestemming voldeed volledig aan de eisen. “Ik wilde een leuk eiland, waar best wel wat te doen is, maar het moest ook weer geen Chersonissos zijn. We zaten uiteindelijk in Arkassi, een leuk, gezellig en toeristisch plaatsje waar genoeg leuke winkeltjes en kroegjes waren. We hebben er vooral heerlijk gegeten”, droomt Cathy nog even weg. Ze ontdekten een restaurantje wat gerund werd door een uit Winsum afkomstige vrouw en haar Griekse man. “Ja, ongelooflijk hè. Maar die man kon kóken. Hij kwam aan tafel en vroeg: waar heb je zin in? Ik heb verse vis, lekker vlees. En dan klaargemaakt naar jouw mond.”

De dagen bracht het gezin de ene keer relaxed en de andere keer actief door. Hoezo niet bijzonder? Wat te denken van zwemmen met schildpadden en op excursie naar een heus scheepwrak. Actief is bij De Ruiters bij tijden ook echt actief. Zo deden ze aan parasailen, werd er op de jetski gevaren en kon een bezoekje aan het waterpark niet ontbreken. “Sta je daar weer zo bovenaan die glijbanen van: waar ben ik aan begonnen?” Drie dagen lang toerden ze met een auto over het eiland. “We hebben daarvoor ook specifiek gevraagd: wat zijn de leuke plekken en dan ook vooral de plekken waar niet alleen de Nederlanders zitten. En dan kom je terecht op van die prachtige baaitjes, waar je opeens tussen de rotsen beneden een prachtig strandje ziet.”

Cathy heeft met volle teugen genoten. Ook van het feit dat ze met haar gezin op vakantie was. Dochter Sanne is twintig en zoon Tom zeventien, dus zo vanzelfsprekend is het niet meer om met zijn allen weg te gaan. “Ze vinden het nog altijd leuk om mee te gaan en daar mag je als ouders heel blij mee zijn. Ze kunnen samen ook zo goed overweg en dat is echt hartverwarmend”, vertelt ze trots.

De reislust van de familie is wel groter dan de Griekse eilanden. “We willen nog zoveel zien. Mijn man heeft als marinier al heel veel gezien en we hebben nog genoeg op ons lijstje. Wat? Nou, een Afrikaanse safari lijkt ons prachtig en mijn man is ook nog altijd heel enthousiast over Indonesië waar hij al eens was. Maar daarvoor moet hij eerst maar met pensioen zijn”, lacht ze. “Weet je”, vervolgt ze, “Nederland is ook heel mooi en ik zeg wel eens dat het jammer is dat we in ons eigen land zoveel nog niet gezien hebben. Maar ik wil gewoon mooi weer als ik vakantie heb. Dat gevoel dat je niet hoeft te twijfelen wat je aandoet ’s ochtends en heerlijk buiten geniet van het ontbijt.” Het Griekenlandgevoel dus. Heel gewoon en heel bijzonder.

 

De Vakantieman familie de Ruiter 1 De Vakantieman familie de Ruiter 2 De Vakantieman familie de Ruiter 3