Ietzen Veenstra

0
174
In Beeld Ietzen Veenstra

Begin dit jaar liet Streekhistorische Vereniging Aeldakerka weten bezig te zijn met een eigen museum. De zolderruimte waar veel spullen opgeslagen staan, is niet langer beschikbaar en dat zette de vereniging aan het denken. Is het eigenlijk niet zonde dat de uitgebreide collectie veilig opgeborgen is? Een stukje meerwaarde geven aan de spullen en er meer mee doen dan het alleen bewaren bleek de grote wens die met dank aan Niekerker Henk van Dijk dichterbij kwam. Deze bezit de oude gymzaal in het dorp en al snel was het idee voor een museum voor Aeldakerka geboren. Ambitieus werd er toen nog gesproken over open te gaan voor de zomer. Nu de zomer alweer op zijn retour lijkt, zijn de deuren nog altijd gesloten echter. “Het verbouwen duurde langer dan gedacht”, laat Ietzen Veenstra, voorzitter van Aeldakerka weten. “Op dit moment zijn we bezig met het huurcontract en daar hopen we snel uit te komen met elkaar. Het zou mooi zijn om nog in september van start te kunnen gaan. Dan moet alles nog ingericht worden. Een binnenhuisarchitect heeft een plan gemaakt voor ons, welke we met vrijwilligers gaan uitvoeren. Het zal toch nog zeker een maand duren voordat we het inrichten klaar hebben.” Nog even geduld dus.