Niekerk blijft feestvieren

0
134
Niekerk Hollywood-2

NIEKERK – Het is donderdagmiddag 8 augustus en het is een drukte van jewelste in het dorp. In het kader van de verkiezingen voor het leukste dorp van Groningen ging het themafeest ‘Niekerk goes Hollywood’ al vroeg in de ochtend van start. Speciaal voor deze gelegenheid is de rode loper uitgelegd waarop celebrities als Jack Sparrow, Michael Jackson en Marilyn Monroe verschijnen. Het is één en al glitter en glamour en zowel jong als oud heeft zich volledig in stijl uitgedost. Niekerk laat zich op haar best zien en dat is als één en vol gezelligheid. De inzet loont, want de tussenstand laat een eerste plaats zien. Deze week nog wordt bekend of het dorp die plek weet vast te houden. De inwoners van de dorpen Niekerk, Oldekerk en Faan hoeven niet bang te zijn dat het daarna afgelopen is met de feestvreugde, want van 17 tot en met 24 augustus staat de feestweek van Niekerk op het programma.

 

Er ligt weer een prachtig programma klaar. Zaterdag 17 augustus start de feestweek met een motortoertocht door de noordelijke provincies, vinden er vanaf 11.00 uur verschillende spellen en sporten plaats. Om 15.00 uur worden er ballonnen opgelaten bij de feesttent. De dag eindigt met het ‘Hollandse Hits Festival’. Burdy, Lucas en Gea en natuurlijk ‘eigen’ Niels Span staan op het podium. De laatste honderd kaarten gaan op deze dag in de verkoop. De volgende dag is er een pubquiz in café De Halte, waaraan iedereen mee kan doen, mits hij zich van tevoren opgeeft via info@dehalteniekerk.nl. Maandag 19 augustus vindt er een avondvullend programma plaats in de feesttent, verzorgd door onder andere Pe Daalemmer en Rooie Rinus. Vanwege het honderdjarig bestaan van Coop Bellinga is deze avond omgedoopt tot Maandagavond Coopavond. Kaarten voor deze avond zijn dus ook exclusief bij de supermarkt te verkrijgen. Vanaf dinsdag kunnen de kinderen zich vermaken op de kermis of tijdens de kinderviswedstrijd vanaf 16.00 uur aan ’t Kret. Om 14.00 uur gaat de 50+ middag van start in De Rotonde. Volwassenen kunnen deelnemen aan de fietspuzzeltocht die van start gaat om 18.30 uur bij De Rotonde. Op woensdag is er voor de allerkleinsten een kindermiddag bij de feesttent om 14.00 uur en kinderen van tien jaar en ouder kunnen meedoen aan het Fifa-soccer toernooi bij De Halte. ’s Avonds gaat het dak van de feesttent eraf tijdens de Tiroler avond in de feesttent. De Tiroler pakjes kunnen weer uit de kast, want Orig Zillertal Sound komt opnieuw naar Niekerk. De laatste honderd kaarten worden aan de kassa verkocht. Ook donderdag 22 augustus is er weer volop vermaak voor jong en oud: van een rommelmarkt om 16.00 uur aan de Burg. Ritzemastraat, de autopuzzeltocht die start om 18.30 uur bij Eekeburen tot een optreden van de coverband ‘Switch’ bij De Halte. Vrijdag 23 augustus kan men eieren gooien vanaf 18.30 uur op de ijsbaan en is het de dag van -alweer de 21e editie- van het Spijkerpop festival. Workout, Flannery, Zuver Scheerwol, Kiek now us en TOF zullen de feesttent vullen met allerlei smaken rock- en popmuziek. Bij de voorverkoopadressen zijn nog een aantal kaarten verkrijgbaar. Op zaterdag 24 augustus is helaas de laatste dag van de feestweek alweer aangebroken. Het is uiteraard dé dag van de Jaarmarkt, welke na het dorpsontbijt, om 8.30 uur bij De Rotonde, te vinden is in de Bloemersma- en Alfdringastraat. Diverse optredens en vele stands maken ook dit jaar een bezoekje de moeite waard.

 

Niekerk Hollywood-9

Niekerk Hollywood-12