Piet Adema nu waarnemer in Tynaarlo

0
312

BUITENPOST/DRACHTEN – De voormalig waarnemend burgemeester van Achtkarspelen, Piet Adema, wordt per direct waarnemer in de gemeente Tynaarlo. In de gemeente moet hij bestuurlijke rust gaan terugbrengen na twee bestuurscrisissen in de afgelopen vier jaar. Sinds de tweede crisis, begin dit jaar, zit de burgemeester van Tynaarlo ziek thuis. “Als buitenstaander kan ik mij een goed beeld van de situatie vormen.” Volgens de waarnemer moet de rust terugkomen. “Tynaarlo is een politiek bewegelijke gemeente, maar collegewisselingen komen ook in andere gemeenten voor. Ik wil weten of er een angstcultuur heerst. Dat zal ik eerst zelf moeten constateren.” Adema verwacht niet dat het zijn laatste waarnemersklus is. Hoelang hij in Tynaarlo blijft, is ook niet bekend.