Programma Kanaalpop uitgebreid

0
140

“We hebben een enorme gretigheid naar vernieuwing”

ZUIDHORN – De organisatie van Kanaalpop begint weer helemaal op stoom te komen. Opnieuw voegen ze nieuwe elementen aan het festival wat weer gepland staat voor 29, 30 en 31 augustus, toe. “We hebben gewoon een enorme gretigheid naar vernieuwing”, lacht Edwin Vis. “En juist wanneer de deadline nadert, begint het te borrelen. Energie en enthousiasme hebben we nog genoeg om het dan te doen.”

De basis staat en is sterk al altijd. Op donderdag 29 augustus start het festival met Party del Sol waar onder andere DJ Arma en Danny Da Costa gepland staan. Vrijdag 30 augustus keert de Hollandse avond, vorig jaar voor het eerst ingezet, terug met optredens van Kevin Paré en Niels Span. Op zaterdag gaat Kanaalpop los met een kinderprogramma, mainstage en singer-songwriter stage. Er wacht een sterke line-up met onder andere 3FM Serious Talent ‘When we are wild’.

Iets ludieks, zoals eerder de lingerieshow en vorig jaar het wereldrecord dranghekdrummen, ontbrak nog, maar zo tegen de deadline draait de creativiteit van de organisatie op volle toeren en was het dus niet lang meer zoeken. “We komen weer met wat spectaculairs”, aldus Edwin. “Samen met Autobedrijf Pijpker in Noordhorn organiseren we de bandenwisselactie. We hopen dat met name stoere vaders enthousiast meedoen. We willen laten zien dat ook zij net als in de Formule 1-straat snel banden kunnen wisselen. Waarbij er uiteraard een prijs is voor de snelste.”

Een ander idee van de heren is ook tot uitvoering gekomen. “Al een aantal jaren loop ik met het idee een kapper bij Kanaalpop te betrekken. Zou het niet super zijn als alle kinderen met punky kapsels rondlopen? Dat het zo’n bont festijn wordt. Ellen van kapper Paruccies uit Groningen zag er wel wat in. Ze komt zelf ook uit Zuidhorn en gaat leuke dingen doen. Het logo van FC Groningen scheren, kleurtjes in het haar en wat nu heel hip is, veertjes door de haren, en dat allemaal voor schappelijke prijzen.”