Ringrijders maken het spannend in Kollumerpomp

0
807
kollumerpomp ringsteken 06

KOLLUMERPOMP – Kollumerpomp vierde afgelopen week haar feestweek en een vast en altijd weer geslaagd onderdeel in het ringrijden. Maar liefst 21 aanspanningen gingen een spannende strijd aan met elkaar afgelopen donderdag. In het tussenklassement bleken drie aanspanningen bij de paarden het hoogste aantal punten te hebben behaald en er moest een spannende extra ronde rijden. Uiteindelijk liet Jan Hofstra uit Hardegarijp enkele steken vallen en dus bemachtigde hij de derde prijs. Geale Beerda uit Kollumerzwaag trok na nog een ronde tegen Kees van der Veen uit aan het langste eind en ging met de hoofdprijs naar huis. Bij de pony’s kwam er ook een extra ronde aan te pas, waarna Gerlinda Boschma met steekster Machteld van der Zee zich winnaar van deze categorie mocht noemen. De tweede prijs ging naar H. Hofstede uit Surhuizum en de derde prijs naar F. Turkstra uit Oudwoude. De aanspanning van Auke de Jong Kollumerpomp won de prijs voor het schoonste geheel.

 

kollumerpomp ringsteken 01 kollumerpomp ringsteken 03 kollumerpomp ringsteken 04