Terug in de tijd op de Historische Dagen Verhildersum

0
162
Verhildersum Film1

LEENS – Voor de tiende keer werden afgelopen weekend de Historische Dagen op Verhildersum georganiseerd. Met grotendeels zon, veel leuke activiteiten en 4800 bezoekers een weekend om trots op te zijn!

Genietend van het varken aan het spit kon men kijken naar het defilé van tractoren, de historische boten in het kanaal of de kinderspelen, waar de volwassenen evenzeer aan mee deden. Musea uit het hele noorden waren aanwezig om hun specialiteiten te vertonen, zoals de garnalenpelsters van het Visserijmuseum uit Zoutkamp. De vele ambachtslieden zoals de imker, de smid en de boekbinder waren druk bezig met het tonen van hun ambacht en ook de vele aspecten van het boerenleven, zoals maaien, hekelen, zichten en dorsen kwamen aanbod. Onder toeziend oog van notaris Hilgen uit Leens werd er enthousiast geboden op de kavels ingebracht voor de Boeldag. Verder kon men over het hele terrein muziek en theater vinden.

Volgend weekend kan men weer terecht bij Verhildersum. Op zaterdag 17 augustus de maandelijkse Streekmarkt georganiseerd.

 

Verhildersum Film2 Verhildersum film3 Verhildersum film4