Een heel bijzonder ritje door Zuidhorn

0
116
DSK_STRK-p03.pdf - Adobe Acrobat Pro

ZUIDHORN – De vereniging ‘Leven van het Zonnehuis’ verzorgde voor de bewoners drie weken lang een speciaal vakantieprogramma met als thema ‘Eilanden inzicht’. ‘s Ochtends stond het ontmoeten centraal op het Dorpsplein waar onder genot van een kopje koffie en thee met uiteraard een koekje, bewoners, personeel, familie en vrijwilligers op een ongedwongen manier aan konden schuiven bij de aandachtschenkers. Opmerkingen als ‘hier smaakt de koffie altijd naar meer’ en ‘ik zou een vakantie boeken, maar waar heb je het beter als hier’ geven wel aan hoe gezellig het was deze ochtenden. ’s Middags werd een divers programma aangeboden, van een verhalen verteller tot creatieve bezigheden. Er werd een quiz en speurtocht gehouden, er werden palingen gerookt en lekkerbekjes gebakken en gegeten, bingo gespeeld en er waren meerdere optredens van onder andere shantykoor Haven inzicht en DUW. Afgelopen maandag wachtte een paardentramtocht door het centrum; ook weer een groot succes. Wegens het grote aantal inschrijvingen werd zelfs besloten de middag uit te breiden met ook ritjes in de ochtend. Aan de verwachtingen werd voldaan: ‘dit moeten we vaker doen’, klonk het enthousiast van de bewoners.