Ello Sterenborgbokaal uitgereikt aan fierljeppers

0
308
Grijpskerk Fierljeppen-9

GRIJPSKERK – In Grijpskerk streden fierljeppers afgelopen zaterdag om de Ello Sterenborgbokaal. Deze kampioensprijzen werden dit jaar uitgereikt door burgemeester Bert Swart. In de categorie heren won Dane Galama uit Wiuwert, Lisanne Hulder uit Burgum sprong het verst bij de dames en Jelmar Wijnstra uit Tzum was de winnaar van de jongens. Age Hulder uit Burgum ging er met de bokaal vandoor in de categorie junioren en vestigde met zijn sprong van 19.81 meter ook nog eens een nieuw schansrecord. De klassementswinnaars van 2013 zijn ook bekend geworden deze middag. Bart Helmholt uit Burgum, van wie onze fotograaf deze prachtige fotoserie maakte, was de winnaar in de categorie heren, Klaske Nauta uit IJlst won bij de dames, Hans Bulco de Boer uit Jutterijp bij de junioren en Ton Hoekstra uit IJlst was de winnaar van de jongens.

Grijpskerk Fierljeppen-13

Grijpskerk Fierljeppen-14

Grijpskerk Fierljeppen-15

Grijpskerk Fierljeppen-24