Feestweekend VSVV ’09 ter afsluiting van KIKA-project

0
216
Ulrum kantine VVSVÔÇÖ09 in Ulrum, met commissie VVSVÔÇÖ09 voor KiKa

‘We mogen trots zijn op de resultaten die we samen hebben bereikt’

ULRUM – Sinds oktober 2012 zet voetbalclub VSVV ’09 zich met hart en ziel in voor KIKA. In het weekend van 23 en 24 augustus wordt het project groots afgesloten met spraakmakende activiteiten die het hele weekend doorgaan. Aan het eind van de dag staat een gezellige feestavond op het programma, waarvoor verschillende artiesten zijn uitgenodigd. Tijdens deze avond wordt tevens het bedrag bekendgemaakt dat de vereniging heeft opgehaald voor KIKA. Het streefbedrag van €20.000 zijn ze al voorbij, dus dat de missie geslaagd is mag duidelijk zijn. Hoeveel ze exact binnen hebben gehaald? ‘Dat gaan we natuurlijk niet vertellen,’ zegt voorzitter Cor Brands met een brede lach. ‘Mensen die dat willen weten moeten zaterdag 24 augustus maar gezellig feest komen vieren bij onze vereniging.’

‘We mogen trots zijn op de resultaten die we samen hebben bereikt,’ zegt Kor Oosterheerd. Oosterheerd is de man die zich naast Cor Brands belangeloos heeft ingezet in deze actie voor KIKA. Maar deze twee mannen hadden dat niet gekund zonder de rest van de werkgroep: Alfred van Huizen, Kim van Zanten, Irene Dijkstra, Martine de Boer, Rebecca Postma en Jan Noorda. In het weekend waarin VSVV ’09 het KIKA-project afsluit staat er een druk programma gepland. Zo wordt er een voetbal-marathon gehouden. Deze marathon start op vrijdag 23 augustus om 18.00 uur. De wedstrijden lopen door tot de volgende dag 19.00 uur. ‘We hebben een uurtje speling genomen, want als iedereen moe is weet je dat het misschien wel uit kan lopen. We zijn dan met z’n allen achtenveertig uur in touw en ‘s avonds gaan we pas laat slapen vanwege de feestavond, dus we hebben de nodige voorraad energydrank al ingeslagen,’ lacht Oosterheerd.

Op zaterdag 24 augustus staan niet alleen de leden van VSVV ’09 op het veld, maar komen er ook twee gast-elftallen op bezoek. Om 16.00 uur speelt E2 van VSVV ’09 een wedstrijd tegen het team van Kids United, een voetbalteam bestaande uit kinderen met een beperking. ‘We vinden het fantastisch dat zij helemaal vanuit Groningen naar Ulrum komen rijden om tegen ons E2-team te spelen,’ zegt Oosterheerd. Kids United is niet het enige team dat speciaal uit Groningen overkomt voor het feest in Ulrum. Want ook oud FC-Groningen, met voormalig betaald voetballers zoals Johan Tukker, Walter Waldebos, Hugo en Henk de Haan zullen onder leiding van Piet Fransen om 17.00 uur het hoofdveld in Ulrum betreden.

Tot aan het feestweekend loopt er op de website www.vvsv09voorkika.nl een veiling waarvoor verschillende partijen een product of dienst hebben gedoneerd. Het aanbod varieert van een keukenmachine en een TomTom tot FC-Groningen t-shirts en een stofzuiger. En ook de Streekkrant heeft een halve pagina in haar krant beschikbaar gesteld die de koper naar eigen inzicht mag vullen. Het huidige bod voor de pagina staat momenteel op 20 euro. Bieden kan tot vrijdag 18.00 uur en uiteraard gaat de opbrengst van de veiling naar KIKA. ‘De organisatie van het project, waarin het bestuur van de vereniging de werkgroep volledige vrijheid gaf, was een grote klus, maar we hebben het met veel plezier gedaan,’ zeggen de vrijwilligers. ‘We zijn erg trots op het resultaat en kijken erg uit naar 23 en 24 augustus. Na deze feestelijke afsluiting gaat VSVV ’09 nog héél even door met geld inzamelen voor KIKA: tijdens het weekend worden er van alle activiteiten foto’s gemaakt die de mensen achteraf kunnen bestellen. Ook deze opbrengst gaat naar KIKA.