In Beeld – Marlijn Nijboer

0
172
DSK_STRK-p11.pdf - Adobe Acrobat Pro

De Zuidhorner Marlijn Nijboer organiseert als verhalenvertelster vele verteltochten in de natuur. Het verhalen vertellen is een oude liefde die ze een poos liet liggen, totdat ze ongeveer drie jaar geleden gevraagd werd bij de Schaapskooi in Havelte verhalen te vertellen. “En dat was weer het begin; ik moet dit weer gaan doen. Ik schrijf sproken, sprookjes over menselijke thema’s, en ben graag in de natuur, dus ik ben tochten gaan organiseren”, vertelt ze. Haar tochten zijn altijd bijzonder. “Het zijn altijd stiltewandelingen, dus ook het landschap gaat iets vertellen. Tussendoor vertel ik mijn sproken of verhalen over de geschiedenis van het landschap, waarbij dit een man of vrouw wordt met een eigen stem.” Mensen komen vaak van heinde en verre om een keertje mee te lopen. “In de winter organiseerde ik tochten van Kloosterburen naar het wad. Daar kwamen zelfs deelnemers uit Amsterdam voor. De stilte en ruimte zijn eigenlijk heel schaars. Daarvoor zijn mensen bereid ver te rijden.” Meestal echter, vinden haar tochten plaats in Drenthe. “Dat landschap leent zich er meer voor.” Zo ook op komende vrijdagavond 23 augustus. Vanaf 19.15 uur start een verteltocht door het gebied De Strubben en Kniphorstbos bij Schipborg op de parkeerplaats aan de Schipborgerweg. Loop mee en geniet van de stilte afgewisseld met speciaal voor het gebied geschreven sproken, onder de ondergaande zon en opkomende volle maan. Zie voor meer informatie en meer tochten www.zinnenkunst.nl.