SC Kootstertille verjongt en bouwt aan nieuw team

0
299
Selectie Kootstertille

KOOTSTERTILLE – Weer wist SC Kootstertille zich niet te handhaven. Evenals de voorgaande negen seizoenen wist het Tilster vlaggenschip opnieuw niet langer dan een seizoen in dezelfde klasse te blijven. De vijfde klasse is het dit seizoen; niet alleen sportief, maar ook financieel minder aantrekkelijk.

Atze van der Wijk uit Drogeham blijft het vertrouwde trainersgezicht en hij krijgt assistentie van Kees Vissia die in het verleden ook al eerder assistent trainer bij SC Kootstertille is geweest. De samenstelling van de selectie heeft bij de start van dit seizoen wel een ware gedaantewisseling ondergaan. Zo zijn de oud gedienden Arjan van der Sluis, Paul de Vries en Michel Vellema, goed voor bijna duizend competitiewedstrijden, niet teruggekeerd in de eerste selectie evenals Johan Koster. Daar staat echter de doorstroming van maar liefs acht A junioren tegenover. Xander Felen is weer van Jistrum teruggekeerd en onder andere Hidde Steendam en Christian Nijboer zijn vanuit de tweede selectie overgeheveld. Met een gemiddelde leeftijd van 21,9 jaar heeft SC Kootstertille weer volop sportieve toekomst en kan er in alle rust aan een nieuw team worden gebouwd. Uitkomend in de laagste klasse van het amateurvoetbal kent niet de druk van degradatie en wat de beleidsbepalers betreft is het ook geen must om prijzen te moeten pakken. Of de jeugdige Tilster selectie er net zo over denkt is uiteraard aan hen.

Op de foto staat het nieuwe eerste team; achter v.l.n.r.: begeleider Jelle Kooistra, assistent trainer Kees Vissia, Menno Bosma, Wopke Hoekstra, Doeke-Ype Henstra, Douwe van der Bij, Jelmer Schippers, Hidde Steendam, Jouke Waaksma(Bzn), Jouke Waaksma(Rzn), Patrick Wiersma, Aize Storm begeleider Lodewijk Steendam en trainer-coach Atze van der Wijk; en voor v.l.n.r.: assistent scheidsrechter Anne Hoeksma, Albert-Jan Merkus, Elvin Meyer, Christian Nijboer, Xander Felen, Douwe Kloostra, Bram van der Meer en Tony Bierma. Niet aanwezig: Lammert Huisman, Arjan Kooistra, Marco Meetsma, Patrick Praamstra en Fokke de Vries.