Verlies maar ook winst voor Harkemase Boys

0
2469

HARKEMA – Dinsdagavond 13 augustus verloren de Harkemase Boys op eigen terrein met 1-2 van Bergum. Het elftal uit Harkema had vanaf het begin van de wedstrijd overwicht op het veld, maar wisten hun kansen niet te benutten. Bergum daarentegen, maakte effectief gebruik van de spaarzame momenten voor het doel van de Harkemase Boys. Afgelopen zaterdag verloor de club uit Harkema wederom, dit keer met 1-3 van topklasser Be Quick 1887. In de eerste helft scoorde Kevin van der Kooi voor de club uit Haren en vroeg in de tweede helft maakte Rob van der Leij het tweede doelpunt. Vlak daarna maakte dezelfde van der Leij de derde goal. Pas in de slotfase zette Heine Uuldriks de Harkemase Boys op 1-3.

Het derde van Harkemase Boys boekte betere resultaten op het toernooi voor restsenioren van ASC in Augustinusga. Het team bleef ongeslagen in vijf wedstrijden: een gelijkspel tegen V en V’68 (0-0) en overwinningen op Rottevalle 5 (1-0), Noordbergum 2 (3-0), Drogeham 3 (1-0) en ASC 3 (1-0). De resultaten waren voldoende voor de verdiende eindzege op het toernooi. De doelpuntenmakers voor het team van leiders Albert Elzinga en Jeroen Spoelstra waren zaterdagmiddag Luit van der Velde (2), Rinze Kooistra (2), Gautam van der Ploeg en Jan Bruining.

Dinsdag 20 augustus speelt het eerste van Harkemase Boys een oefenwedstrijd tegen Blauw Wit ’34 en woensdag 21 augustus tegen GRC Groningen. Beide wedstrijden beginnen om 20.00 uur. Zaterdag speelt het elftal uit Harkema poulewedstrijden in de districtsbeker.