Werknemers V&D Aduard strijden voor een goed sociaal plan

0
90

ADUARD – Werknemers van het V&D-distributiecentrum in Aduard zijn het niet eens met de ontslagvergoeding die het winkelbedrijf hen biedt. Ze strijden voor een sociaal plan dat tenminste het niveau heeft van 2012. V&D biedt echter een vergoeding die dertig procent lager ligt. Gisterochtend legden de werknemers van het distributiecentrum het werk neer om duidelijk te maken dat ze dit niet pikken. Het doel is te staken tot er een oplossing is; bij het ter perse gaan van deze krant was er nog geen uitkomst bekend.

Medio juni maakte V&D bekend dat het distributiecentrum in Aduard sluit. Hierdoor verliezen ruim honderd mensen hun baan. De werknemers willen een ontslagvergoeding die recht doet aan hun jarenlange inzet. ‘De V&D-boom brokkelt af en mensen die jarenlang trouw zijn geweest, krijgen nu een paar kale takken mee. Dit accepteren wij niet,’ aldus Roelof Vos, administratief medewerker bij het distributiecentrum. Vakbond FNV Bondgenoten volgt de situatie in het distributiecentrum in Aduard: ‘Veel werknemers zetten zich al ruim 20, 30 jaar met hart en ziel in voor ‘hun’ bedrijf. Het minste dat V&D kan doen, is met respect afscheid nemen door een fatsoenlijke ontslagvergoeding te bieden. Ook dat hoort bij goed werkgeverschap,’ aldus Johan Kiel van FNV Bondgenoten. De gezamenlijke chefs van de Operationele Diensten van V&D verklaarden zich middels een brief aan de directie solidair met de acties van de werknemers van het distributiecentrum in Aduard. De komende weken zal duidelijk worden hoe deze situatie afloopt.