570 euro in de pot voor KiKa!

0
152
sebaldeburen zwemmen voor kika 2

Geert van Duinen doet ‘brug-tot-brug-tocht’ in dikke 46 minuten

SEBALDEBUREN – Vorig jaar al begon Geert van Duinen, eigenaar van Café Het Haventje in Sebaldeburen, met het inzamelen van geld om KiKa-runner Annamarie van der Bij te ondersteunen. Zij heeft het plan opgevat om de marathon in New York als KiKa-runner af te leggen en kwam daarbij voor de uitdaging te staan niet alleen een topconditie te hebben, maar ook nog eens minimaal 5500 euro in te zamelen. Geert, die Annamarie al jaren kent, steunt haar van harte en zette in zijn café de ‘pot voor KiKa’. Minimaal duizend euro moet er in komen en daarvoor doet hij goed zijn best. Afgelopen weekend organiseerde Geert een wel heel bijzondere actie. Hij zwom van brug tot brug, van Westerzand tot Sebaldeburen, en ging daarbij de uitdaging aan dit in minder dan een uur te doen. Iedereen kon inzetten op de tijd van Geert en de opbrengst hiervan was uiteraard voor de pot voor KiKa. Na drie weken van trainen en alle omstandigheden mee hebbend, lukte het Geert zondag de afstand, ongeveer 1,7 kilometer, in slechts 46 minuten en 7 seconden af te leggen. Een prestatie van formaat en dat was de opbrengst ook. Maar liefst 570 euro kon aan de pot voor KiKa worden toegevoegd. Daarmee is het doel van 1.000 euro zelf overschreden. “Maar natuurlijk gaan we door”, vertelt Geert enthousiast. Hij denkt er zelfs over zelf volgend jaar de marathon te gaan lopen. “Ik ben nu zo sportief bezig. De laatste drie weken lag ik bijna dagelijks in het zwembad en dat heeft me zeker geholpen zondag. Alleen het laatste stuk viel me tegen. Normaal gesproken doe je dan wat minder, maar er stonden zoveel mensen me aan te moedigen, dat ik dacht: ik kan het niet maken nu minder hard te gaan.”