Brug Pamazijl creëert werkgelegenheid in Zuidhorn

0
94

ZUIDHORN – De bouw van brug Pamazijl nabij Niehove levert banen op voor werkzoekenden die anders weinig kans hebben op de arbeidsmarkt. Dit heeft te maken met de ‘social return’ die Waterschap Noorderzijlvest als eis opnam in een aanbestedingstraject.

Aannemersbedrijf Knol Akkrum, de ondernemer die de klus kreeg, moet 5 procent van de opdrachtwaarde investeren in langdurig werklozen en gedeeltelijk arbeidsongeschikten uit de regio. Vanaf september zullen deze werknemers in een beschermde werkomgeving aan de slag gaan. Door de werkzaamheden is de oude brug niet langer toegankelijk. Een tijdelijke wegomleiding, naast de brug, zorgt er voor dat het Niehoofsterdiep overgestoken kan worden. Eind dit jaar worden de werkzaamheden afgerond.