CCZ trapt seizoen af met icoon van het Groninger levenslied

0
1658
Zuidhorn CCZ

Nog geen nieuwe naam gevonden

ZUIDHORN – Op 7 september start het nieuwe seizoen van het Cultureel Centrum Zuidhorn. Het bestuur heeft een speciale avond in petto met Wia Buze, het icoon van het Groninger levenslied. Het was ook de bedoeling op deze avond een nieuwe naam voor het culturele bolwerk te presenteren, maar de zoektocht hiernaar is nog niet afgerond.

“De jury heeft gewikt en gewogen, maar kwam er niet uit”, laat Judith Wilkens, voorzitter van het bestuur weten. In het begin van de zomer riep CCZ op om een goede naam in te sturen. De huidige naam vindt het bestuur niet genoeg ‘bekken’ en de combinatie van een C en een Z wordt teveel geassocieerd met de zorg. Daarom moest er boven de programmering van het nieuwe seizoen een andere naam prijken, eentje die eer doet aan deze programmering waarin naast culturele activiteiten ook ruimte is voor exposities, muziek- en cabaretvoorstelling. Peter de Haan, ook wel bekend als Pé Daalemmer, wethouder Fred Stol, Francisca Kiestra, als ambtenaar onder andere belast met het CCZ en bestuurslid Pieternel Teekens bogen zich over de inzendingen, maar kwamen tot de conclusie dat geen daarvan voldeed aan de wens een aansprekende en duidelijke naam voor het podium te krijgen.

Het bestuur beraadt zich momenteel hoe nu verder te gaan, terwijl ondertussen het seizoen wel wordt afgetrapt op 7 september. Voor de avond met Wia Buze wordt een entreebedrag van slechts 5 euro gevraagd, zodat er toch een spetterend begin van het seizoen wacht. Voor dit luttele bedrag kan men een avond genieten van de zangeres die inmiddels tien cd’s heeft opgenomen en die al verschillende prijzen won. Reserveren hiervoor kan bij Roelof Smit op 0594-507088 of via info@cczuidhorn.nl. Het verdere programma van het nieuwe seizoen is te vinden op www.cultureelcentrumzuidhorn.nl. Op 5 oktober staat de landelijk bekende Margriet Eshuis op stapel, op 2 november de Groningse zanger Alex Vissering en ook cabaretiers Marlon Kicken, Gijs Nilessen en Charlotte Lap doen Zuidhorn aan. Een klassiek concert, twee kindervoorstellingen en een literaire avond bieden voor elk wat wils.

Wia Buze