De Hûnekop en Strawelte samen op het podium

0
124
DSF_FRIE-p19.pdf - Adobe Acrobat Pro

DROGEHAM – Op zaterdag 7 september staan De Hûnekop en Strawelte op één podium. De bands treden samen op in een bijna drie uur durende show. Het spektakel wordt ‘the battle’genoemd. The Battle is een muziekavond voor liefhebbers van Friese muziek uit de Wâlden. Strawelte en De Hûnekop hebben veel overeenkomsten. ‘De Hûnekop is wat Strawelte yn it ferline wie’, vertelt Foppe van der Meer van de organisatie van de feestavond. De twee bands spelen vanaf half negen ’s avonds eigen nummers en elkaars hits. Daarnaast zullen ze ook samen nummers ten gehore brengen. Het evenement vindt plaats op het terrein van het Concours Hippique in Drogeham. Daar wordt traditioneel een gezellige feestavond georganiseerd na afloop van het Concours Hippique. Naast de tent met Strawelte en De Hûnekop is er ook een muziektent waarin De Vrolijke Strijders ‘Hollandstalige’ muziek verzorgen. Er wordt door de organisatie veel publiek verwacht vanwege de bijzondere combinatie op het podium. ‘We ferwachtsje yn Droegeham sa’n trijetûzen minsken.’ De toegang voor het feest is, met dank aan sponsors, gratis.