Harkema is klaar voor wielerronde

0
953

HARKEMA – Zaterdag 31 augustus wordt de 48e Ronde van Harkema georganiseerd. Naast de categorie elite/beloften geeft Stichting Wielercomité Harkema dit keer ook startgelegenheid aan de nieuwelingen, junioren en de sportklasse. De laatste drie categorieën rijden gecombineerd in één wedstrijd.

Wegens wegwerkzaamheden aan de Pauloane moest de Ronde van Harkema dit jaar verschoven worden van mei naar de laatste zaterdag in augustus. “Het parcours ligt er weer keurig bij,” vertelt organisator Geert Knol. “Alleen moeten we nog even met de bezem door de bochten.” Door de parcourswerkzaamheden was er dit jaar samen met Gerkesklooster geen Pompeblêd tweedaagse. “Onze intentie is om volgend jaar gewoon de 18e editie van de tweedaagse te organiseren. Zo´n meerdaagse geeft toch altijd iets extra’s.”

De inschrijving voor de Ronde van Harkema via de site van de KNWU is nog niet gesloten. Toch prijken er ondertussen al weer veel bekende namen op de deelnemerslijst. Frank Wierstra, de winnaar van vorig jaar, is van de partij. De Burgumer vormt samen met lokaal favoriet Andries Weening een ijzersterke tandem. Weening (wv Woonexpo Kapenga) tekende dit jaar al voor een aantal uitstekende prestaties, waaronder de winst in de Ronde van Beilen. Ook een aantal andere oud-winnaars hebben zich gemeld: Niek Hooghiemster, winnaar in Gerkesklooster dit jaar, Fokke Postma en Sierd Steigenga. Een renner waar terdege rekening mee gehouden moet worden, is de snelle Paul de Haan uit Meedhuizen. Glenn Clermonts, Sierk Jan de Haan, Binne Pier de Haan, Alex de Lange, Teake Oppewal, Pieter Postma, Herman Steensma Harry Sweering en Jan-Hendrik Westra hebben ondertussen ook hun deelname gemeld.

De wedstrijd voor elite/beloften start om 17.00 uur. In de combinatiewedstrijd, start om 14.30 uur, starten onder meer Sietse Venema (Harkema), Wout Marinus (Surhuisterveen) en Aalzen Alma (Augsutinusga). Voor de basisschooljeugd (7 tot en met 12 jaar) wordt een Dikke Bandenrace georganiseerd. Men kan zich via de mail opgeven: wielrennenharkema@hotmail.com.