Arton Musliu, Mozart op de Bosk

0
209
Harkemase boys 2

Harkemase Boys maakt na rust het verschil tegen Rohda

HARKEMA – Harkemase Boys speelt op dinsdag 24 september op eigen veld tegen Eredivisionist NEC uit Nijmegen. Woensdag werd in de strijd om de ‘grote’ KNVB-beker met 4-1 gewonnen van Rohda Raalte en dus wacht opnieuw (na ondermeer Willem II, SC Heerenveen en Feyenoord) een clash met een profclub. Harkemase Boys maakte woensdag een prima indruk. Niet dat alles perfect liep, maar de ploeg van trainer Willem Brouwer heeft enorm veel potentie, meer dan vorig seizoen in elk geval. Dat geldt vooral voor aanvallende middenvelder Arton Musliu. Ook woensdag liet hij weer prachtige dingen zien, zonder echt een hoofdrol te spelen. Met Musliu als dirigent moet Harkema in staat zijn een rol van betekenis te spelen dit seizoen.

Arton Musliu dus. Via Bergum belandde de technisch briljante speler in Meppel, bij Alcides. Daar speelde hij maar één seizoen. Musliu wilde toch weer wat dichter bij huis spelen en toen Harkema kwam was één en één twee. Musliu is een briljante speler. Hij is technisch bijzonder vaardig, snel en heeft een geweldig overzicht en dito traptechniek. Met wat verbeelding is het een type Chadli. Iemand die zomaar een speler alleen voor de keeper zet. Bijzonder: Musliu is er niet vies van om ook gewoon keihard te werken, zijn verdedigende werk te doen. Bovendien is hij verantwoordelijk voor alle spelhervattingen. Zelfs Robin Huisman de Jong laat tegenwoordig de ballen liggen als Musliu zich meldt. Het zegt veel over de positie die de nieuweling nu al heeft binnen de selectie.

Tegenstander Rohda Raalte maakte er woensdag een echte wedstrijd van. De ploeg van Kick Maatman klapte er gelijk op en bleek niet vies van een pittige overtreding. Ondanks een overwicht, een aantal schitterende crosspasses van het centrale verdedigingsduo Huisman De Jong-Valentijn, wat rushes van Musliu en wat acties van Bacuna kreeg de thuisclub niet heel veel kansen in het eerste bedrijf. De beste was nog voor Bacuna, die goede met ontzettend domme acties afwisselde. Vlak voor rust soleerde hij prachtig langs een aantal spelers van Raalte. Zijn schot ging echter rakelings naast.

Alle doelpunten vielen na de rust. Harkema opende bijzonder sterk en binnen tien minuten lag de 1-0 tegen de touwen toen Robin Huisman de Jong een strafschop benutte en Rohda-speler Jordy Bloo met rood (twee keer geel) van het veld moest. Toen kort na de 1-0 Rohda-speler Lemmens de 2-0 maakte door zijn eigen doelman te passeren, leek het duel gespeeld. Leek, want de gasten rechtten nog één keer de ruig en kwamen zelfs terug in de wedstrijd toen Jasper Broekhuis de 2-1 maakte. Pas in de absolute slotfase stelde de thuisclub orde op zaken. Daarvoor verantwoordelijk was invaller Heine Uuldriks. De goaltjesdief uit Hoogezand maakte de 3-1 en de 4-1. Daar had hij precies zeven minuten speeltijd voor nodig.

Een dikverdiende zege voor de gastheren. Verbeterpunten? Oh ja, die zijn er. In de opbouw heeft linksback Paolo Fransico problemen. Hij is rechtsbenig. Bovendien bleek woensdag de communicatie tussen de achterste lijn en het middenveld bij de Harekieten niet altijd even goed. De thuisclub had daardoor soms moeite met inzakkende spitsen. De verdediging dekte niet door, de middenvelders pakten de uitzakkende spitsen niet op. Voorts blijft Bacuna een man van alles of niks, verliest centrale spits Constantia nog teveel ballen en linkerspits Smits is in bepaalde gevallen het overzicht te snel kwijt. Er zit echter muziek in dit Harkema. Er is dynamiek, er is gogme, er is snelheid en er is ontzettend veel voetballend vermogen. Trainer Willem Brouwer heeft bovendien een selectie van 24 spelers. Ze zouden allemaal zo mee kunnen doen. Daardoor moet iedereen scherp zijn en blijven. Willem Brouwer heeft wat dat betreft een luxeprobleem. Slaagt hij er in de groep bij elkaar te houden, dan is Harkemase Boys dit seizoen titelkandidaat.

Harkemase Boys – Rohda Raalte 4-1 (0-0)

54. Huisman de Jong 1-0, 56. Lemmens (eigen doel) 2-0, 63. Broekhuis 2-1, 90. Uuldriks 3-1, 92. Uuldriks 4-1. Toeschouwers: 500.

Harkemase Boys: Jacob de Vries, Arjen Bergsma, Robin Huisman de Jong, Jasper Valentijn (77. Raymond Bolt), Paolo Francisco (77. Stevan de Geijter), Jordy van Wijk, Klaas Schotanus, Arton Musliu, Johnsen Bacuna, Gersinio Constantia (83. Heine Uuldriks) en Joran Smits.