Be Quick Dokkum komt één doelpunt tekort, monsterscore Rijperkerk

0
125

bekervoetbal

REGIO – Zaterdag en zondag start de competitie voor amateurvoetballers. De voorbereiding op het seizoen stond vooral in het teken van bekerwedstrijden. Zaterdag en zondag werden de laatste duels afgewerkt. Hele veel successen vierden de regionale clubs niet.

Harkemase Boys was al verder na zeges op BCV en GRC Groningen. De wedstrijd zaterdag uit bij Viboa had dan ook niet veel om het lijf. De bezoekers wonnen wel en gaan daardoor met een goed gevoel de competitie in. Na 66 minuten opende Constantia de score: 0-1. Voormalig Harkemase Boys speler Marcel Pannekoek maakte gelijk. In de slotfase sloeg Heine Uldriks echter toe: 1-2.

Bergum verloor zaterdag met 4-1 van Oranje Nassau en ligt daardoor ook uit de beker. De zege was geflatteerd. Het verschil zat ‘m vooral in het benutten van kansen. De goals van de thuisclub uit Goningen waren overigens allemaal om in te lijsten. Namens de bezoekers scoorde Mats Wolthuis. Genoeg om door te bekeren was het niet.

Trynwalden zaterdag ligt ook uit de beker. De thuiswedstrijd tegen Zwaagwesteinde werd dan wel met 1-0 gewonnen, een 4-0 zege was nodig geweest om wel door te bekeren. Een dergelijke uitslag zat er echter niet in. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd overigens gemaakt door een speler van Zwaagwesteinde, die zijn eigen doelman passeerde.

Surhuisterveen is ook uitgebeerd. Op eigen veld werd keurig met 1-0 gewonnen van derdeklasser Franeker, genoeg was het niet. Wel speelde Surhuisterveen ene prima wedstrijd, zeker in de eerste helft. Het overwicht leverde één doepunt op. Wilbert Huitema scoorde al vroeg in de wedstrijd. De tweede helft was voor de gasten. Met dank aan de bijzonder sterk keepende doelman Sjoerd Veenstra bleef het echter bij 1-0.

Harkema Opeinde ligt ook al uit de beker. De uitwedstrijd in en tegen het Drentse Roden werd met 3-2 verloren. Op de nederlaag was weinig af te dingen. Wel misten de gasten een handvol basisspelers. De goals van Harkema werden gemaakt door Danny Metz en Michel Oost. In de slotfase ging Harkema Opeinde nog wel op zoek naar de 3-3, die kwam er echter niet. En dat was gezien het wedstrijdbeeld ook wel terecht.

Kootstertille won met 2-0 van Anjum maar is desondanks toch uitgeschakeld. De goals van de Tilsters werden gemaakt door Doeke Ype Henstra en Aize Storm.

Be Quick Dokkum won met grote cijfers van Opende: 7-0. Breekpunt in de wedstrijd was een rode kaart voor een speler van de gasten na twee minuten voetbal. Daarna was het eenrichtingsverkeer. De goals van de thuisclub werden gemaakt door Mullender, Van der Weg, Banga (2), Wouda en Reitsma. Bovendien schoot een speler van de gasten de bal in eigen doel.

ASC’75 verloor op eigen veld met 4-3 van Rottevalle. Bij rust was de wedstrijd nog in evenwicht: 1-1. Namens de ploeg van trainer Jelle de Wind scoorden Sjoerd Mulder, Han Zwart en Eric Posthumus. De thuisclub speelde een prima wedstrijd en stond een kwartier voor tijd zelfs nog met 3-2 voor.

Ook ’t Fean’58 is uitgeschakeld. De ploeg van trainer Jacob Russchen won met 4-2 van RWF. Dat was echter niet genoeg voor de volgende ronde. Gorecht bekert in deze poule nu verassend door. Namens de ploeg uit Surhuisterveen scoorden Jens Hamstra (2), Wietze Vrij en Andre van der Molen.

Rijperkerk maakte op het veld van GSVV gehakt van VIOD. Het werd 9-1 na een 5-0 ruststand. De doelpunten kwamen op naam van Jeurink (3), Hendriks (2), Bakker (2), Visser en Van der Meulen.

Programma zaterdag: Harkemase Boys – DETO, Buitenpost – BCV, ’t Fean’58 – Veenwouden, CVVO – Trynwalden, Heerenveense Boys – Kollum, Rijperkerk – VVI, Workum – Berlikum, Mulier – Minnertsga, Dokkum – Be Quick Dokkum, WTOC – Hardegarijp, Leovardia – Friese Boys, Oostergo – Ropta Boys, ASC’75 – De Lauwers, GSVV – Ternaard.

Zondag: Bergum – Achiles 1894, Harkema Opeinde – Oerterp, Trynwalden – Lemmer, FFS – Surhuisterveen.