Burgemeester Waanders betaalt alleen met pin

0
100
DOKKUM - campagne pinnen

DOKKUM – Burgemeester Marga Waanders leverde woensdagmiddag in de Koffiepot in Dokkum het contant geld dat zij in haar portemonnee had, vijftien euro aan briefgeld en enkele euro’s in muntgeld, in aan de organisatie van de ‘Pinnen, ja graag!’ campagne. Burgemeester Waanders ging in het kader van de campagne een weeklang al haar betalingen met de pin betalen. De campagne ‘Pinnen, ja graag!’ is een initiatief om consumenten er bewust van te maken dat ondernemers vaak liever hebben dat men pint, ook bij kleine bedragen. Uit onderzoeken blijkt dat consumenten grotere bedragen tegenwoordig vrijwel al bijna altijd pinnen, maar voor kleinere bedragen vaak nog de portemonnee trekken. Tijdens de campagne wordt geprobeerd de consument ervan bewust te maken dat met contant geld betalen de ondernemer geld kost. De ondernemer moet voor het storten van het geld betalen, en ook het bestellen van wisselgeld kost de ondernemer geld. Bovendien brengt het hebben van contant geld risico’s met zich mee. Zo zouden er minder overvallen worden gepleegd wanneer er meer gepind wordt. Burgemeester Waanders is niet de eerste burgemeester die zich heeft laten lenen voor een weekje pinnen. Onder andere burgemeester Annemarie Jorritsma en burgemeester Ahmed Aboutaleb gingen haar voor. Burgemeester Waanders vertelde zelf al veel te pinnen, maar inderdaad voor kleinere bedragen vaak nog contant te betalen.