Een kijkje in het verleden bij Themapark De Spitkeet

0
99

HARKEMA – Themapark De Spitkeet in Harkema organiseert op zaterdag 7 september de jaarlijkse oude-ambachtendag. Bij het evenement dat de afgelopen jaren goed bezocht werd, worden de bezoekers om 10.00 uur ontvangen door vrijwilligers in kleding uit vroeger tijden. Tijdens deze dag, die tot 17.00 uur duurt, kunnen de mensen kennis maken met oude ambachten zoals strovlechten, houtsnijwerk, heideboenders maken, stoelen matten, korfvlechten, wol en vlas spinnen en ijzersmeden. Tevens zijn er nieuwe attracties aangetrokken waaronder: oude fototechnieken, fineerwerk, glas in lood, glas graveren, wassen in vroeger tijden en houtbranden. Vanaf 16.00 uur worden er allerlei oude gebruiksvoorwerpen en gereedschap verkocht. Onder het genot van een kopje beantsjebrij en roggebrea mei greauwen kan men luisteren naar trekharmonicamuziek en het shantykoor “De Hellingbazen” uit Veenwouden. Voor de kinderen is er de gelegenheid om in een echte bokkenkar mee te rijden.