Grijpskerk kijkt tevreden terug op NK Fierljeppen jeugd

0
111

GRIJPSKERK – Fierljepvereniging ‘Grijpskerk en Omstreken’ organiseerde afgelopen zaterdag het Nederlands Kampioenschap fierljeppen voor meisjes en jongens tot en met 12 jaar. Honderden toeschouwers zagen op de jeugdschansen deelnemers uit heel Nederland sprongen van meer dan tien meter maken, wat veel applaus opleverde. Van de organiserende club kwam Femke Rispens het best uit de bus met een vierde plaats bij de meisjes tot en met 10 jaar (7,60 meter). Alart Sikkens en Yannick van der Wal uit Grijpskerk verbeterden beiden hun persoonlijke record. Sportwethouder Fred Stol van de gemeente Zuidhorn reikte de prijzen uit. Hij wees op de goede samenwerking tussen gemeente en club en herinnerde aan de vier schansrecords die dit jaar in De Enk werden behaald. De verste sprong kwam op naam van Wietse Nauta uit IJlst, 10,60 meter. Hij werd Nederlands kampioen in de jongensklasse van 11 tot en met 12 jaar. Als tweede eindigde Reinier Overbeek uit Polsbroekerdam met 10,44 meter. Bij de meisjes van 11 en 12 jaar werd Sigrid Bokma uit It Heidenskip met 10.00 meter de Nederlandse kampioene. Tweede werd Mare Dijkstra uit dezelfde plaats met 8,73 meter.

Bij de meisjes van 9 en 10 jaar won Tirza Boschma uit IJlst (8,46 meter) en bij de jongens in dezelfde leeftijdsklasse Kenzo Hielema uit Zegveld (8,36 meter). Bijzonderheid is dat zijn vader Pieter Hielema vroeger lid was van de Grijpskerker club en in 1986 en in 1989 Fries kampioen werd, respectievelijk bij de jongens en de junioren. Het waren de eerste ereprijzen, die de Grijpskerker club ten deel vielen.

Zaterdag wordt het fierljepseizoen in Grijpskerk afgesloten met de spectaculaire sport slingeraap. Om 15.00 wordt gestart met, hangend aan een zwaar touw (bevestigt aan een grote kraan), zweven over de springvijver. Vorig jaar werden afstanden gehaald van meer dan zeventien meter. Jong en oud kan meedoen. De toegang is gratis.