Hollands Strandfeest in het Hornhuus

0
125
Kornhorn Hollandsstrandfeest-1

Nieuwe beheerders lossen belofte in

KORNHORN – Sind 1 november van vorig jaar mogen de nog maar 22-jarige Walter Renkema en zijn 20-jarige vriendin Shannon Wagenaar zich de nieuwe beheerders van het Hornhuus, het dorpshuis van Kornhorn, noemen. Met hun komst namen ze ook de belofte mee de activiteitenagenda weer te vullen. Op zaterdag 7 september wacht hun allergrootste feest tot nu: het Hollands Strandfeest.

“We proberen er weer wat leven in te blazen”, steekt Walter van wal. “Zo organiseerden we eerder dit jaar al de Après Ski Party en we zagen dat dat effect had. Van Niekerk tot Jonkersvaart kwamen ze naar het Hornhuus.” De twee doen dan ook niet aan half werk. Voor het Hollands Strandfeest komt de hele zaal vol met zand te liggen. Vier artiesten wisten ze te strikken: de Niekerker Niels Span, Leo Klok uit Leek, Bert Postma uit De Wilp/Boerakker en Dirk-Jan Mollema uit Roden. Een combinatie van het Hollandse lied en de strandsfeer wacht dus. “Een Beachparty vonden we te afgezaagd. Je moet mensen wel verrassen, wil je ze reden geven om te komen”, vindt Walter. Het Hollands Strandfeest start om 21.00 uur en de entree is vijf euro. Wie in gepaste kledij komt, wacht een gratis consumptie.

De ‘jonkies’ hebben het goed naar hun zin in Kornhorn. “Eigenlijk heb ik helemaal niks met Kornhorn”, beantwoordt Walter lachend. “Ik kom zelf uit Marum en mijn vriendin uit Groningen. We hadden beiden net onze school afgerond toen we hoorden dat er een beheerder voor het Hornhuus gezocht werd. Inmiddels voelen we ons goed ingeburgerd”, vervolgt hij. “Er wonen hier leuke mensen. Als je aan de bar gaat zitten, maken ze direct een praatje met je. Er heerst hier een groot saamhorigheidsgevoel.”