Kollumer jeugd leert SUP’en van atlete uit Hawaï

0
124
KOLLUM - SUP-actie

KOLLUM – Het Friese Merenproject van de provincie Fryslân wil jongeren meer enthousiast maken voor de watersport. In samenwerking met Stand Up Paddle en Sport Fryslân organiseren zij daarom kennismakingsworkshops Stand Up Paddle in verschillende Friese plaatsen. De aftrap van het project was in Kollum, waar leerlingen van !mpulse Kolllum, OSG Piter Jelles als eerste SUP-clinics kregen. Zij kregen deze workshop niet van de minste. Anne-Marie Reichman is professioneel atlete die woont en werkt op Hawaï. Oorspronkelijk komt zij uit Friesland, en is de organisator van de Stand Up Paddle-elfstedentocht, waarmee zij SUP’ers uit heel de wereld naar Friesland haalt. Bij de kennismakingsworkshops was ook wethouder Jelle Boerema aanwezig. Samen met de leerlingen besmeurde hij als wijze van openingsstunt een surfplank met verfbommetjes die in het !mpulse schoolgebouw komt te staan.