Pyr Bosma

0
134
Pyr Bosma

KOLLUMERPOMP – In het komende najaar kan men bij stichting KOM, Kunst Op Maat, ontdekken hoe je een beeld kunt bevrijden uit steen of hout. Er wordt wel gezegd dat het beeld al bestaat; je hoeft alleen maar de rest erom heen vandaan te hakken. Hoewel dit simpel klinkt, vergt het toch enige oefening. In het KOM-atelier in Kollumerpomp kan men vanaf 9 september onder begeleiding van kunstenaar Pyr Bosma leren hoe men de beelden kunt bevrijden uit de materie. Op maandagmiddag of –avond kan er gewerkt worden in hout of in steensoorten als speksteen, serpentijn of albast. De beginnende cursist krijgt een korte introductie in de verschillende basistechnieken van de beeldhouwkunst. Degenen die al enige ervaring hebben kunnen in het atelier vrij zelfstandig werken. Ook is er de mogelijkheid om naar model te tekenen of boetseren. Dit is nuttig voor zowel het schilderen als het beeldhouwen. Bel voor meer informatie 0511-408628 of kijk op www.komkunstopmaat.nl.