Raadsvragen over fusie Zwemcentrum Zuidhorn

0
104

ZUIDHORN – GroenLinks in de gemeenteraad van Zuidhorn heeft het college vragen gesteld over de fusie van Zwemcentrum Zuidhorn met Fysio-Fit in Noordhorn. De partij is er verbaasd over dat het bad binnen enkele maanden na de opening alweer van eigenaar wisselt. Ook had de partij beter door het college geïnformeerd willen worden.

Raadslid Henk Bakker is verbaasd, maar vraagt zich ook af of het college van de overname op de hoogte was. “Natuurlijk is dit een zaak van het bedrijfsleven en moeten ze dit soort dingen zelf bepalen, maar bij het stopzetten van de subsidie voor De Waterborgh is voor veel partijen een belangrijk argument geweest dat het nieuwe bad zou gaan werken volgens het principe van Zwemcentrum Kollum. Of dit gehandhaafd blijft is maar de vraag.”

Ook maakt de partij zich zorgen over het personeel. “Als medewerkers hierdoor ontslagen worden is dat voor hun bijzonder vervelend, maar daarnaast komt ook nog eens dat een fysiotherapeut niet automatisch een goede zwemleraar is.” Volgens Bakker mogen hierdoor nooit zwemmers in gevaar komen. Het raadslid verwacht binnen een week antwoorden van het college. Als deze niet bevredigend zijn, wil hij in de raadsvergadering van 9 september op de zaak terugkomen.