970 deelnemers aan zesde BurgumRun

0
120
BURGUM - Burgumrun

BURGUM – De zesde BurgumRun die zondag plaatsvond is gewonnen door Paul Geertsma. Hij kwam bij de 16,1 kilometer na een tijd van 57 minuten en 1 seconde als eerste over de finish. Met zijn team Bon A Parte eindigde hij ook nog eens als tweede bij de teamrun, na Fysio 058 uit Leeuwarden. Bij de dames was Janetta Wolthekker de snelste met 1 uur, 15 minuten en 12 seconden. Bij de 10 kilometer zijn nieuwe parcoursrecords neergezet. Riekele Kobes eindigde in 34 minuten en 15 seconden. Bij de dames ging het record naar Ydwine van der Veen met 39 minuten en 35 seconden. De start en finish van de BurgumRun was wederom op het terrein van de elektriciteitscentrale in Burgum. Er deden 970 deelnemers mee aan dit evenement, wat meer waren dan vorig jaar. De BurgumRun steunde dit jaar het project Kickstart. Kickstart is een initiatief van de Stichting SCW Burgum Kiehool, waarmee kinderen op een laagdrempelige manier een start kunnen maken met het spelen van popmuziek. De BurgumRun wist 1000 euro op te halen voor het goede doel.