Admiraliteitsdagen kunnen de boeken in als groots spektakel

0
1251
Admiraliteitsdagen 6

DOKKUM – Een spectaculaire redding van een drenkeling door een SAR-helikopter, een overvolle kade vol publiek voor het optreden van Christelijke Muziekvereniging Oranje in samenwerking met onder andere Charly Luske en demonstraties van muziek- en dansverenigingen op het Hellingpad, de Admiraliteitsdagen van 2013 kunnen de boeken in als een daverend succes. Op vrijdag, zaterdag en zondag kon het publiek genieten van een bomvol programma. Geen plaats en geen moment bleef onbenut. De Admiraliteitsdagen begonnen met de start van de MTB-elfstedentocht bij de Bonifatiuskapel. ’s Avonds opende burgemeester Marga Waanders officieel de Admiraliteitsdagen op het Grootdiep. Aan animo voor ‘The Night of the Praams’ geen gebrek. Rondom het Grootdiep stonden meer dan duizend mensen op de kade voor de optredens van Christelijke Muziekvereniging Oranje in samenwerking met een aantal bekende artiesten. Iris Kroes, Charly Luske, Richard Spijkers en WallStreet verzorgden een knalfeest vanaf het water. De volgende dag had een maritiem tintje. De hele dag door werden er demonstraties en bezichtigingen georganiseerd. Kinderen mochten mee in een speedboot van de Marine, er kon geklommen worden op een klimmuur van Defensie en brandweerwagens en ambulances konden worden bezichtigd. De grote publiekstrekker deze dag was de SAR-helikopter. Verscheidene mensen kwamen speciaal voor deze helikopter een kijkje nemen op de Hoedemakersweg. De nieuwsgierigheid werd behoorlijk bevredigd toen er een ‘drenkeling’ in het water lag bij het Hellingpad. Rondom kon men goed kijken hoe een reddingsoperatie door de SAR-helikopter in zijn werk ging. De drenkeling werd gered, en de helikopter vloog nog verscheidene rondjes boven Dokkum. Overdag waren er ook allerlei muzikale optredens te aanschouwen. Zo zongen de Admiraliteitssjongers de longen uit hun lijven, waren er optredens van de Dance Factory te zien en waren er optredens van het Marinekoor. De hele dag door was het ook mogelijk om exposities van onder andere Jan Kooistra te bezichtigen. Het was druk in Dokkum. ’s Avonds werd het wederom erg druk rondom het Grootdiep. Dit keer waren er optredens van Hans Dulfer, Ali B en Broken Brass. Zondag werden de Admiraliteitsdagen afgesloten. De dienst die gepland stond op het Grootdiep moest vanwege het weer verhuizen naar de IJsherberg. ’s Middags werden de Admiraliteitsdagen afgesloten met een optreden van Piter Wilkens en het Stedelijk Harmonie.

 

Admiraliteitsdagen 9

Admiraliteitsdagen 4