Be Quick Dokkum wint derby; prima start Harkemase Boys

0
108

Voetbaloverzicht

REGIO – Wat hadden de amateurvoetballers er naar uitgekeken; naar de start van de competitie. Maar nadat eerst droogte roet in het eten gooide, regende het zondagmorgen pijpenstelen. Daardoor werden verschillende wedstrijden afgelast. Wél door ging de derby tussen Dokkum en Be Quick. De gasten – van nieuwbakken trainer Henk Konings- wonnen met 2-0. Ook Harkemase Boys begon sterk aan de competitie en won met 2-0 van DETO Twenterand.

Harkemase Boys won toch wel verdiend van DETO. Al in het eerste gedeelte van de wedstrijd had de thuisclub afstand moeten nemen. Doelman Yarbug bleek echter een te grote sta in de weg. Daardoor vielen de treffers pas na de rust, nadat de gasten overigens al een keer de lat hadden geraakt. Heine Uuldriks – wie anders- opende in minuut 67 de score en nieuweling Joram Smits maakte een kwartier voor tijd de bevrijdende 2-0. Bij de Boys startten de nieuwelingen Stevan de Geijter, Arton Musliu en Joram Smits in de basis.

’t Fean’ 58 won op eigen veld met 4-2 van Veenwouden. ‘Een mooie opsteker’, zei trainer Jacob Russchen na afloop. Beide ploegen scoorden voor de rust een keer. Al na vier minuten maakte Stefan Jan Sijtsma de 0-1. Andre van der Molen maakte namens de thuisclub vanaf de strafschopstip gelijk: 1-1. Nadat het na de thee eerst nog 1-2 werd, gingen daarna alle remmen los bij de thuisclub. Auke van der Wal maakte de 2-2, Willem van Kammen de 3-2 en Ale Lanting tekende in de slotminuut zelfs voor de 4-2. ‘De 2-2 was cruciaal. Daarna roken we bloed’, zei Russchen.

Kollum deed uitstekende zaken door tegen het hoog ingeschatte Heerenveense Boys met 3-0 te winnen. De zege was terecht. Voor de rust maakte Hein van Marrum het enige doelpunt van de wedstrijd. In de spannende slotfase beslisten de bezoekers het duel via Joop Pynacker en Marinus Hoekstar definitief.

Trynwalden zaterdag verloor met 4-1 van CVVO uit Lemmer, een onplezierige rentree dus in de tweede klasse. Twee doelpunten in de eerste vijf minuten en een onterecht toegekende strafschop deden de bezoekers de das om. Het enige doelpunt van de gasten kwam op naam van Marco Lekkerkerker. Hij maakte de 2-1.

Dokkum verloor zaterdagavond op eigen veld met 2-0 van rivaal Be Quick. In een gelijkopgaande eerste helft opende Thomas Reitsma de score. Hij deed dat uit een vrije trap. . Dokkum had in die fase wel meer balbezit, maar kreeg weinig kansen. Na de rust was Be Quick de bovenliggende partij. Tot het laatste kwartier dan, toen de thuisclub alles op alles zette. Be Quick besliste de wedstrijd uit een counter via Folkert van Dongera: 0-2.

ASC’75 speelde in de vierde klasse met 2-2 gelijk tegen De Lauwers. Bij rust leek het er bepaald niet op dat de ploeg uit Augustinusga een punt zou pakken. De gasten stonden toen namelijk met 2-0 voor. Met een extra spits ging de thuisclub na de pauze op zoek naar de gelijkmaker. Hedman Vellenga maakte de aansluitingstreffer en de ingevallen Martijn Fokekma was verantwoordelijk voor de 2-2. Al met al een wedstrijd met twee verschillende helften en dus een terechte remise.

Kootstertille won met 4-2 van Blue Boys. De bezoekers kwamen op 0-1 en raakten daarna ook nog de paal. Menno Bosma tekende namens de Tilsters voor de gelijkmaker: 1-1. Aize Storm maakte met het hoofd de 2-1 en invaller Fokke de Vries (een heel fraaie) was de maker van de 3-1. Diezelfde De Vries maakte ook de 4-1. In de extra tijd deden de gasten nog iets terug: 4-2. Op deze zege viel overigens niets af te dingen.

GSVV won op eigen veld met 2-0 van Ternaard. Bij rust was de stand nog dubbelblank. Nadat eerst een doelpunt van Ternaard was afgekeurd, opende Tjipke van der Veen de score: 1-0. Jornt Halma was in het vervolg van de wedstrijd verantwoordelijk voor de 2-0. Ternaard drukte daarna wel. Doelman Johannes van der Meer stak echter in een bloedvorm.

Harkema Opeinde begon sterk aan het seizoen en won met 5-3 van Oerterp. Bij rust stond het al 4-2. De gasten kwamen nog wel op 0-1, daarna speelde Harkema geweldig voetbal. Barzinghi, Jordi Metz, Danny Metz en Michael Oost waren verantwoordelijk voor een 4-1 tussenstand. Vlak voor rust kwamen de gasten iets dichterbij: 4-2. Arnold van der Veen maakte na de thee 5-2. Uit een strafschop kwamen de bezoekers nog op 5-3.