Het is weer feest in Oldehove

0
1860
Kloosterburen Kor Berghuis-1

OLDEHOVE – De feestcommissie van Oldehove is weer op volle sterkte. ‘Vorig jaar waren we nog maar met twee mensen over,’ vertelt Douwe van der Leij, één van de vrijwilligers die zich vijf jaar geleden bij de commissie aansloot. ‘Door verhuizingen en privéomstandigheden werd de feestcommissie steeds kleiner en zou de feestweek niet doorgaan omdat we de organisatie met z’n tweeën niet rond konden krijgen. Samen met ons waren er gelukkig nog vijf mensen uit het dorp die dat erg jammer vonden en zij meldden zich aan als vrijwilliger bij de feestcommissie. Helaas was het te kort dag om een programma voor meerdere dagen te vullen, maar we hebben het nog wel voor elkaar gekregen om een feestdag met een braderie te organiseren,’ aldus Douwe. Dit jaar is het echter weer als vanouds van dinsdag tot en met zaterdag feest in het dorp. Op dinsdag 10 september is er bij de haven van Oldehove van 18.30 – 20.00 uur een viswedstrijd voor de jeugd. Woensdag 11 september kunnen de kinderen dansen in de kinderdisco en prijzen winnen tijdens de kinderbingo in Jeugdhonk Thonk. Door middel van een ballonwedstrijd wordt ’s avonds om 19.00 uur de kermis geopend die tot en met zaterdag op het Marktplein staat. ‘Afgelopen jaren kwamen er zelfs ballonnen in Polen terecht, dus we zijn benieuwd waar de ballonnen dit jaar stranden,’ lacht Douwe. Dinsdag mag iedereen vanaf 13 jaar proberen om prijzen in de wacht te slepen tijdens de Bingo. Om 19.00 uur staat er vervoer klaar bij de Ripperdastede om de bewoners naar dorpshuis Humsterland te brengen waar de bingo om 19.30 uur start. En welk team neemt op vrijdag de 13e de wisselbokaal mee naar huis na afloop van de touwtrekwedstrijd op het Marktplein? Iedereen vanaf 13 jaar kan zich vanaf 19.00 uur opgeven voor deze wedstrijd. Op zaterdag 14 september stallen bijna dertig standhouders hun koopwaar uit op de braderie in de Wilhelminastraat. Ook kinderen mogen gratis hun oude verkopen spullen op de kinderrommelmarkt. De feestweek wordt afgesloten met een feestavond in het dorpshuis. Tijdens deze feestavond wordt bekend gemaakt wie het winnende lot in handen heeft voor de buitenkeuken. De loten zijn de hele week door te koop bij de activiteiten en op de braderie. ‘Het is altijd moeilijk om vrijwilligers te vinden,’ aldus Douwe, ‘maar nu hebben we een mooie club bij elkaar die vol enthousiasme aan de slag gaat om een mooi programma als dit neer te zetten.’