Kinderen in Achtkarspelen allemaal fit

0
116

BUITENPOST – Wethouder Klaas Antuma gaf afgelopen donderdag in een sportief t-shirt met bijpassend logo bij Bewegingscentrum Switte het startschot voor FierFit!. De gemeente wil met het project Achtkarspelen Fit! een gezonde levensstijl stimuleren voor de inwoners van Achtkarspelen. De activiteit FierFit! richt zich op kinderen met overgewicht. Dietha Pauw van de Switte, belde ruim een half jaar geleden met Marjan de Boer-Klunder, gemeentelijk projectleider Achtkarspelen. Pauw had gehoord van Achtkarspelen Fit! en wilde kinderen met overgewicht helpen, samen met andere organisaties. Het uitvoeringsplan werd gemaakt en nu is het al zover, FierFit! is gestart! ‘Dit is uniek in de regio, zo’n mooie spontane samenwerking van partijen! Ik hoop dat jullie veel kinderen en ouders gaan helpen. Zodat ze allemaal trots zijn op zichzelf!’ aldus Antuma. Bewegingscentrum Switte, Kinderdiëtisten Friesland, Kinderfysiotherapie Buitenpost, Achtkarspelen Fit!, Centrum voor Jeugd en Gezin Achtkarspelen zijn de samenwerkende partijen voor de activiteit FierFit! FierFit! is bedoeld voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar met (beginnend) overgewicht. Kinderen worden samen met hun ouders gemotiveerd meer te bewegen en krijgen voedings- en leefstijladvies. Dit alles onder begeleiding van een kinderfysiotherapeut, kinderdiëtist en pedagoog en tegen slechts een kleine financiële bijdrage. Op dinsdag 17 september om 17.00 uur volgt nog een informatiebijeenkomst voor belangstellende ouders/verzorgers bij Bewegingscentrum Switte in Buitenpost. Tijdens deze bijeenkomst wordt precies uitgelegd wat het programma inhoudt, wat er van de deelnemers verwacht wordt en wat de deelnemers mogen verwachten. Kijk voor meer informatie op www.kinderfysiotherapiebuitenpost.nl.