Lieuwe Kloosterman

0
156
REGIO - Lieuwe Kloosterman

REGIO – Na vijfentwintig jaar radio gemaakt te hebben bij streekomroep RTV NOF neemt de 83-jarige Lieuwe Kloosterman volgende week afscheid van de omroep. Op maandag 16 september van 21.00 tot 22.00 uur zal hij voor het laatst te horen zijn op de radio met een speciale uitzending van het programma ‘Geloven & Beleven’. Kloosterman presenteerde het programma jarenlang. Iedere week interviewde hij een gast over zijn/haar geloof. Hij was de drijvende kracht achter de vele geestelijke programma’s die de afgelopen jaren op de radio waren te horen. Kloosterman vond het zelf tijd om te stoppen. ‘Ik heb het zo lang mogen

doen. Nu heb ik het gevoel dat ik het met een gerust hart kan overdragen aan een

nieuwe groep mensen. Mensen die het in zich hebben het programma, waar heel

veel mensen in Noordoost Fryslân naar luisteren, te kunnen laten voortbestaan. Ik

ben daar heel blij mee. Deze zomer ben ik 83 jaar geworden. Een mooi moment om

te stoppen.’ De lokale omroep is blij met het werk dat Kloosterman de afgelopen 25 jaar voor de omroep heeft verricht. ‘Met zijn inzet en zijn programma’s heeft hij heel veel voor mensen in ons gebied, maar ook daarbuiten, betekend. Ook voor hemzelf betekende het veel”, aldus voorzitter Simon Talsma. ‘Door zijn werk heeft hij veel inspirerende mensen mogen ontmoeten. Mensen die ook in zijn programma’s aan het woord zijn gekomen. We zijn dankbaar voor al het werk dat Lieuwe Kloosterman voor ons heeft mogen doen. In al die jaren is hij voor onze omroep van grote waarde geweest.’ Voor medewerkers en oud-medewerkers is er maandag 16 september vanaf 19.30 uur de gelegenheid om Kloosterman de hand te schudden.