Molen de Hond Paesens open tijdens Friese Molendag

0
96

PAESENS – Op zaterdag 14 september is de 15e Friese Molendag. Veel molens zijn dan geopend voor publiek, zo ook de koren- en pelmolen ‘de Hond’ in Paesens. De Friese Molendag is in ‘de Hond’ een waar feestje. Er wordt muziek gemaakt door accordeonist Eelke Feddema, er is een show met brommers uit de jaren ’60 en er zijn kraampjes van o.a. It Fiskershúske, breiwerken met een Fries tintje, verkoop van spullen t.b.v. Albanië, vilt- en quiltexposities, kunstwerken van wadimpressies, stichting Oan’e Dyk is vertegenwoordigd en er is nog veel meer te doen. Voor kinderen is er een kleurplatenwedstrijd. De molenaars, Frits Bloem en Goffe Westra, staan klaar om vragen te beantwoorden en belangstellenden rond te leiden. De molen is geopend van 10.00 tot 16.00 uur.