Nachtvlinders laten zich zien in al hun schoonheid

0
147
grootegast nachtvlinders 2

GROOTEGAST – In Nederland komen meer dan achthonderd nachtvlinders voor, welke zich maar sporadisch laten zien. Eén keer per jaar echter, worden ze uit hun tent gelokt, tijdens de Nationale Nachtvlindernacht. Ook de IVN Grootegast deed hier aan mee. Ze sloegen kamp op bij de tennisbaan aan de Noord waar vrijdagavond tussen 21.00 en 24.00 uur belangstellenden welkom waren. Met onder andere gespannen lakens en speciale lampen probeerde de IVN zoveel mogelijk nachtvlinders te lokken. Een aantal bomen werden ongeveer een uur voor zonsondergang ingesmeerd met een soort stroop waarop nog meer van de nachtdiertjes af kwamen. Bezoekers waren verrast door de grote verscheidenheid en schoonheid die er te zien was.

 

grootegast nachtvlinders 4

grootegast nachtvlinders 5

grootegast nachtvlinders 6