Omwonenden bijgepraat over incident Lijsterbesstraat

0
82

GROOTEGAST – Gisteravond zijn bewoners uit de omgeving van de Lijsterbesstraat in Grootegast bijgepraat over de vechtpartij die vorig weekend in hun buurt plaatsvond. Tijdens de bijeenkomst in het gemeentehuis gaf burgemeester Kor Dijkstra samen met de politie een toelichting op de stappen die naar aanleiding van het incident zijn genomen. Vorige week zaterdagavond vond in de Hoofdstraat in Grootegast een vechtpartij plaats tussen twee groepen jongeren. ‘s Nachts herhaalde dit zich bij een een woning aan de Lijsterbesstraat, waarbij de moeder van een Somalisch gezin gewond raakte aan haar hoofd. De vechtpartij zorgde voor onrust in de omgeving. Enkele buurtbewoners lieten de gemeente vorige week weten zich niet prettig te voelen in hun buurt, aangezien rondom dezelfde woning al vaker incidenten zich hebben voorgedaan. Dit was voor de gemeente reden om buurtbewoners uit te nodigen op het gemeentehuis.

De politie doet nog onderzoek naar wat er precies is gebeurd, maar heeft de betrokkenen goed in kaart gebracht. Volgens de burgemeester ligt de prioriteit bij de veiligheid van het gezin, maar ook zei hij het onprettige gevoel van de buurtbewoners uiterst serieus te nemen.