Schriftelijke vragen naar aanleiding artikel De Streekkrant

0
83

TWIJZEL – De FNP-fractie in de gemeenteraad van Achtkarspelen heeft raadsvragen gesteld naar aanleiding van een verhaal vorige week in De Streekkrant over torenhoge gasrekeningen bij woningen in Twijzel. Raadslid Tjibbe Brinkman: “Wij zijn altijd erg positief over de woningbouwvereniging, dus dit was verbazingwekkend. We hebben het stuk gelezen en willen weten hoe het zit. Als het waar is, moet de gemeente ingrijpen. De gemeente heeft zorgplicht.” Brinkman vertelt inmiddels zelf ook de woningen te hebben bezocht. Daar kwam hij erachter dat er in de woningen ook een gevaar is voor ontsnapping van koolmonoxide. “Als dit in heel Achtkarspelen speelt is dit een groot probleem en daar willen we ons voor inzetten.” Bij De Streekkrant kwamen naar aanleiding van het artikel meerdere meldingen binnen uit ondermeer Twijzelerheide, Drogeham, Buitenpost en Surhuisterveen. Volgende week kunt u daar meer over lezen.