Activiteiten in De Kruidhof vanwege Moanne fan it Fryske boek

0
108
BUITENPOST - geneeskruidentuin

BUITENPOST – Vanwege de ‘Moanne fan it Fryske boek’ kunnen reizigers op 29 september gratis reizen met het actieboek ‘Foarstelling’ van Caja Cazemier of het boek ‘Djipte’ van Atte Jongstra met bussen en treinen van Arriva, NS en Qbuzz in Friesland en voor de Arriva treinen ook in Groningen. Vanwege deze gelegenheid organiseert Tresoar die dag in samenwerking met De Kruidhof een aantal activiteiten. Schrijfster Aly van der Mark verzorgt gratis bij te wonen lezingen over haar boek ‘Fan roazen en framboazewyn’ en haar nieuwste boek ‘Het prieel op de heuvel’ in de kas van De Kruidhof om 14.00, 15.00 en 16.00 uur. Daarnaast kunnen bezoekers gratis deelnemen aan rondleidingen door de tuinen van De Kruidhof waarbij bijzondere aandacht is voor planten die ook in het Florilegium van Fransiscus de Geest getekend en benoemd  zijn. Aanvang: 13.30, 14.30 en 15.30 uur. De hele middag zullen er kinderactiviteiten worden verzorgd door het IJstijdenmuseum. Kinderen kunnen een schelpje beschilderen, kettinkjes maken of een kleurplaat maken van ‘De Leeuwarder bloem’. De Tsjirmerij zal de middag muzikaal versterken met Fryske Folkmuziek in de tuinen. U betaalt alleen de normale entree van De Kruidhof, bezoekers met een museumkaart hebben gratis toegang. De tuinen zijn deze zondag open van 12 tot 17 uur.