De Griffioen sluit het zwemseizoen af met een ontbijt

0
139
Grijpskerk Ontbijtzwemmen-1

GRIJPSKERK – Afgelopen week was het de laatste dag van dit seizoen dat er nog gezwommen kon worden in Zwembad ’t Griffioen. Hoewel het buiten al koud was, werd er nog volop gezwommen, want volgens de zwemmers was het water nog lekker warm. Traditioneel wordt het zwemseizoen afgesloten met een ontbijt dat tot tien uur doorloopt. De eerste groep ontbijters waren de ‘Vroege Vogels’ zoals ze zichzelf noemen. “En ze doen hun naam eer aan aangezien zij vaak al rond half zeven voor de ingang van het zwembad staan te popelen om te mogen zwemmen”, aldus Grieta Postma, één van zweminstructrices. Als de Vroege Vogels met hun natte haren aan het ontbijt zitten, hebben ze nog een verrassing voor de zweminstructrices van ’t Griffioen. “Omdat jullie zo goed voor ons gezorgd hebben”, vertelt Gerben de Wit die al veertig jaar zwemt bij ’t Griffioen. De dames krijgen een groot pakket overhandigd waar van alles in zit, inclusief een gedicht dat doet denken aan een Sinterklaasgedicht.