“De Wâldsang is een begrip, dat moet blijven”

0
175

BUITENPOST – Raadsleden van de gemeente Achtkarspelen toonden zich afgelopen week enthousiast toen gesproken werd over de privatisering van muziekschool De Wâldsang. Volgens de raadsleden is het goed dat de organisatie op haar eigen benen gaat staan. Zo is het volgens hen niet langer vanzelfsprekend dat de gemeente tekorten aanvult. Wel moet de muziekschool behouden blijven.

Volgens raadslid Ypie Spoelstra (CU) biedt de verzelfstandiging kansen. “Je kunt zo beter inspelen op de wensen van de gemeenten en de mensen die het onderwijs willen hebben.” Collega Marten Claus (CDA) maakte van zijn betoog een ware voorstelling. Hij ging met het plan, waarop een foto van een paar kinderen stond, langs het publiek. “Want daar moeten we het voor blijven doen,” zei hij. “We moeten een duurzame oplossing voor de toekomst vinden. Dat het lukt, daar hebben we wel vertrouwen in.”

Meer zorgen waren er bij de PvdA. Raadslid Theun Nicolai erkende dat muziekonderwijs geen kerntaak van de gemeente is, maar cultuur is dit volgens hem wel. “De Wâldsang hoort daarbij en wij willen niet dat De Wâldsang failliet gaat.” Raadslid Max de Haan (GBA) was het hiermee eens. “De Wâldsang is een begrip, dat moet blijven. Het belang van muziek is groot.”