Dries Wijbenga

0
1669
OUDWOUDE - Dries Wijbenga

Voorzitter MFC Aldwâld

‘Zes jaar geleden zijn wij in Aldwâld komen wonen, waar ik al snel een rol kreeg binnen het bestuur van het Multifunctionele Centrum. We zijn in Aldwâld erg blij met ons dorpshuis. Voorheen was er hier niet heel veel te doen. Tegenwoordig is dat anders. In het bestuur, maar ook in de activiteitencommissie, zitten hele creatieve mensen die allerlei leuke activiteiten verzinnen en tot uitvoer brengen voor het dorp. Denk maar eens aan een Duitse bingo, dat was zo’n succes dat er nu een Braziliaans vervolg komt. Ook lezingen door bijvoorbeeld burgemeester Bilker en workshops staan op het programma. De sfeer binnen het dorpshuis is altijd heel gemoedelijk. Er zijn een aantal groepjes die komen biljarten of jeu de boulle-spelen op vaste middagen, zij regelen dan verder alles zelf. Ieder neemt z’n eigen verantwoordelijkheid. Ons grootste probleem als MFC is de gymzaal waar wij het beheer over hebben. Deze gymzaal dateert uit de jaren ’80. Vorig jaar hebben we met behulp van vrijwilligers de kleedkamers helemaal opgeknapt, zodat deze weer voldoen aan de eisen van deze tijd. Toen dacht ik nog: Mooi, kunnen we weer een flinke tijd vooruit. Maar pasgeleden lag er een brief op de mat van de brandweer. De brandveiligheidseisen zijn aangepast, en nu voldoet het plafond van de gymzaal niet meer aan de eisen. Dus ook daar moet een oplossing voor worden gevonden. De gymzaal voelt op deze manier wel een beetje als een blok aan het been, als deze ons steeds op kosten jaagt. We doen heel hard ons best, maar zoveel geld heeft het MFC niet dat zoiets even makkelijk betaald kan worden. Gelukkig ziet de gemeente dat ook wel in. Voor de toekomst hoop ik dat we met z’n allen nog jaren genot mogen hebben van het dorpshuis. Het is nu een bloeiend dorpshuis, maar het staat en valt met mensen die de kar trekken, die zich inzetten en enthousiasme weten over te brengen. Mijn wens is dat we de gemoedelijke sfeer die we nu in het MFC hebben weten te behouden, want het MFC is echt een toevoeging voor dit dorp.’