Feestelijke opening Buurthuiskamer in Aduard

0
90
Aduard opening buurthuiskamer

ADUARD – Afgelopen zaterdag was de officiële opening van de Buurthuiskamer Aduard, dat al sinds april open is. De opening gebeurde door de wethouders Nederveen en Oomkes van de gemeente Zuidhorn, voorzitter Rinny Datema van het Ouderenplatform Aduard e.o. (namens alle ouderen in het dorp) en ouderenadviseur Loes Lestestuiver van de Stichting Welzijn gemeente Zuidhorn.

De Buurthuiskamer – een soort jeugdhonk’ voor ouderen – is een initiatief van de (oudere) inwoners van Aduard, dat gesteund wordt door de gemeente Zuidhorn en de Stichting Welzijn gemeente Zuidhorn. Het is niet de eerste Buurthuiskamer in de provincie, maar wel de eerste die geheel gerund wordt door de doelgroep zelf. Iedere dag kan men er komen koffiedrinken en op donderdag koken vrijwilligers een stevige maaltijd. Ook is er een bibliotheek en volgt binnenkort een uitleenmagazijn voor hergebruikte hulpmiddelen.