Harkemase Boys pakt weer volle winst, knap werk WTOC

0
118

amateurvoetbal

REGIO – Harkemase Boys is uitstekend aan het seizoen begonnen. In Staphorst werd zaterdag met 2-0 gewonnen van de gelijknamige thuisclub. Ook WTOC deed goede zaken in de eerste competitiewedstrijd. Uit bij Wykels Hallum werd met 2-5 gewonnen. Daarbij was een hoofdrol weggelegd voor de familie De Bruin.

Harkemase Boys won dus met 2-0 en dat was op basis van het vertoonde spel meer dan terecht. Toch duurde het relatief lang voor de score geopend werd. Johnsen Bacuna soleerde knap naar 0-1. Toen even later voormalig Harkema-speler Ewald Koster zijn eigen doelman passeerde, was de wedstrijd gelopen: 0-2. Fries Roelof de Jong (ex Harkemase Boys) kreeg nog twee keer geel. Buitenpost is nog puntloos na de kleine 1-0 nederlaag bij titelkandidaat Urk. Het duel was lang niet om aan te zien. Beide ploegen kregen weinig kansen. Jan van Slooten scoorde na zeventig minuten de enige treffer van de wedstrijd uit een omhaal. In de slotfase kregen beide matig spelende ploegen kansen op goals. Het bleef echter bij 1-0. BCV won ook de tweede wedstrijd in de eerste klasse. Nu moest SV Bedum er aan geloven. Joeke de Vries en Jelte van der Wal zetten de thuisclub binnen tien minuten op een 2-0 voorsprong. Pas in de slotfase kwamen de gasten iets dichterbij: 2-1. Rijperkerk is ook aan de competitie begonnen en deed dat met een prima remise bij de Leeuwarder Zwaluwen. Het werd 1-1. De ploeg uit Leeuwarden had de eerste wedstrijd overigens gewonnen. De remise was een afspiegeling van de verhoudingen. Kollum verloor thuis in een bijzondere wedstrijd met 5-3 van CVVO. Na een kwartier stond de thuisclub al met 3-0 (!) achter. Pas toen werd de thuisploeg wakker. Robert Lietmeijer maakte de 1-3 en Joop Pijnacker was verantwoordelijk voor de aansluitingstreffer: 2-3. Vlak voor rust counterden de gasten naar 2-4. Na de pauze speelde Kollum vol op de aanval. Hein van Marrum bracht de spanning weer helemaal terug: 3-4. Kollum bleef aanvallen, de bezoekers counterden echter naar 3-5. Berlikum won op eigen veld met 3-1 van Stiens. De thuisclub speelde de eerste helft de pannen van het dak en het was aan de doelman van de gasten te danken dat het halverwege maar 2-0 stond. Toen Holwerda namens de gasten na de thee de aansluitingstreffer maakte, kantelde het duel. De spanning was weg toen de thuisclub negen minuten voor tijd de bevrijdende 3-1 maakte. WTOC deed het erg goed door met 5-2 te winnen van Wykels Hallum. Jaap de Bruin zette de bezoekers al snel op een 2-0 voorsprong. Daarna drong Hallum wel aan. Dat resulteerde in een 1-2 ruststand. Jitze Keizer zette WTOC na de pauze op fraaie wijze op 1-3, maar Dijkstra (kopbal) bracht de spanning weer terug. Hallum speelde daarna alles of niets. De broers De Bruin (Tedo en Jaap) wisten wel raad met de geboden ruimte en maakten 2-4 en 2-5. Be Quick Dokkum verloor verrassend van ONT: 1-2. Van der Hoek zette de gasten op 0-1, een minuut later zette Jelmer Mullender de thuisclub vanaf de strafschopstip weer op gelijke hoogte. Be Quick was de eerste helft vervolgens de betere ploeg. Meteen na de rust maakte De Haan verrassend 1-2. Thomas Reitsma had in het vervolg van de wedstrijd nog een grote kans op de gelijkmaker, maar hij faalde. GSVV speelde met 1-1 gelijk tegen Drogeham. De ploeg uit Gerkesklooster had gezien het spelbeeld veel meer verdiend. Tjipke van der Veen zette GSVV dikverdiend op een 1-0 voorsprong. Toch maakte de matige thuisclub nog in de eerste helft gelijk. Daarna kreeg GSVV kans op kans. Na de thee zakte het spelpeil en verdienden beide ploegen eigenlijk helemaal geen punt meer. Ternaard verloor thuis met 2-1 van ASC’75. Marco de Haan zette de gasten op 0-1, Hille Wijma vergrootte de marge naar 0-2. Gosse Reinder Kingma deed namens Ternaard wel wat terug. De zege voor de bezoekers was conform het spelbeeld. Friese Boys won op eigen terrein met 3-2 van Anjum. Bij rust stonden de gasten nog met 2-1 voor. Namens Friese Boys zette Sander Hoekstra voor de rust de stand op 1-1. Diezelfde Hoekstra was in de tweede helft verantwoordelijk voor de gelijkmaker: 2-2. Drie minuten voor tijd ging de zege – heel gelukkig- alsnog naar Friese Boys. Gebraden haan was Wietse van der Land. Ropta Boys verloor thuis met 2-0 van fusieclub Leovardia. De nederlaag was onnodig en met name Braaksma en Wijksma kregen gedurende het duel beste kansen. Tegen de verhouding in scoorden de gasten uit Leeuwarden wel. Op zondag verloor Bergum met 4-1 van debutant SVBO. Op de zege viel weinig af te dingen. Enige Bergum-hoogtepunt was het doelpunt van –wie anders dan- Klaas de Boer. Verder zal Bergum deze wedstrijd zo snel mogelijk willen vergeten. Harkema Opeinde pakte een punt, uit bij Lemmer. Michael Oost (penalty) en Wesley de Vries tekenden voor de doelpunten. De remise was een prima uitslag, want beide ploegen speelden leuk voetbal. Surhuisterveen is na twee duels nog puntloos. Op eigen veld bleek Terschelling dit keer met 3-2 te sterk.

Programma zaterdag: Buitenpost – PKC’83, BCV – VEV’67, Zeerobben – Trynwalden, ’t Fean’58 – Kollum, Rijperkerk – SVM, Dokkum – Wykels Hallum, WTOC – RWF, Oostergo – Ternaard, ASC’75 – Drogeham, GSVV – VCR, Ropta Boys – Friese Boys.

Zondag: Bergum – Heerenveen, Harkema Opeinde – Stiens, Trynwalden – Leovardia en Akkrum – Surhuisterveen.