Herinneringen ophalen in oude school Gerkesklooster

0
148

GERKESKLOOSTER – Voor oud-leerlingen en (voormalig) onderwijzend personeel is er op zaterdag 2 november de gelegenheid om nog eens een kijkje te nemen in de oude school aan de Hoogstraten. Van 10.00 tot 16.00 uur is er de mogelijkheid om herinneringen op te halen en met elkaar te praten onder het genot van een kop koffie. Al sinds 1884 kent men in Gerkesklooster/Stroobos Christelijk Onderwijs. Vanaf 1884 werd onderwijs gegeven aan de school aan de Lege Finne. In 1960 verhuisde de Christelijke Nationale School naar de Hoogstraten. Met de komst van een nieuwe school aan het Sarabos wordt de oude school aan de Hoogstraten overbodig en zal dit gebouw worden gesloopt. Om die reden wordt deze gezellige middag georganiseerd voor een ieder die ooit te maken heeft gehad met deze school. De organisatie is benieuwd hoeveel gasten er ongeveer te verwachten zijn. Zij vragen daarom voor 18 oktober een reactie te sturen naar opendagdeclaercamp2013@gmail.com.