Hoofdveld Be Quick Dokkum

0
1736
Ongenode gast 1 veld dokkum

Datum: 11 september

Tijd: 19.30

Het heeft flink wat tijd en moeite gekost binnen de gemeentelijke politiek om voetbalclub Be Quick een nieuw hoofdveld te bezorgen. Niet met echt gras, maar net zoals het trainingsveld, dat tien jaar geleden is aangelegd, een kunstgrasveld. Maar, het nieuwe veld is aangelegd, en ondanks dat vele teams al een tijdje op het nieuwe veld trainen, moest deze afgelopen woensdag officieel worden geopend. Niemand minder dan wethouder Pytsje de Graaf liet zich van haar sportiefste kant zien, en deed de aftrap van de wedstrijd die vervolgens werd gehouden tussen Be Quick Dokkum en de Harkemase Boys. De (On)genode gast nam een kijkje bij de festiviteiten rondom de opening van het kunstgrasveld, wat meer inhield dan alleen een potje voetbal. ‘s Middags was het de eer aan de F-pupillen en de E-pupillen om de eerste wedstrijden te spelen op het nieuwe veld. Daarvoor hadden zij tegenstanders uit de andere kant van Dokkum naar het Tolhuispark weten te halen. V.V. Dokkum F1 en E1 speelden een vriendschappelijk potje tegen de F-jes en E-tjes van Be Quick, waarmee de festiviteiten werden geopend. Toen de (On)genode gast het parkeerterrein van het Tolhuispark opreed, was dit terrein al behoorlijk vol komen te staan met auto’s van belangstellenden. Zij kwamen niet alleen voor de wedstrijd van Be Quick 1 tegen de Harkemase Boys, maar ook voor de wedstrijd tussen de dames van Be Quick tegen het beloftenteam van S.C. Heerenveen. De dames van Be Quick bleken de zwakkere partij in deze wedstrijd, die voor de gelegenheid ook nog eens tien minuten korter duurde dan normaal, en verloor met 0-7 van de dames uit Heerenveen. Op de achtergrond was ondertussen al getrommel en gepingel te horen van het North Frisian Percussion Corps. Voorafgaand aan de officiele opening van het veld zouden zij hun show ‘A World of Games’, waarmee zij tijdens het Wereld Muziek Concours’ in Kerkrade goud wisten te halen, tonen aan het publiek. Tijdens de wedstrijd van de dames waren zij op hun vaste oefenterrein, het trainingsveld van Be Quick, aan het oefenen voor deze show. Na afloop van de wedstrijd installeerden zij zich voor de tribune. De voorzitter van deze club, Rikus Hamstra, sprak de aanwezigen in ouderwets Dokkumers toe, waarna de muzikanten en danseressen van de colourguards van start gingen met hun show. Het publiek zag de show met bewondering aan, anderen waren toch echt overduidelijk naar het Tolhuispark gekomen voor het voetbal. Na de show kwamen de elftallen van Be Quick en de Harkemase Boys het veld op, gevolgd door de wethouder. In het publiek werden blauw en gele rookbommen afgevuurd, de kleuren van Be Quick, een signaal dat de supporters zich zeer verbonden voelen bij de club en hun eerste elftal. De wethouder nam de aftrap, waarmee niet alleen het veld voor geopend was verklaard, maar ook de wedstrijd kon beginnen. Niet veel later dan het startsignaal begon het echter te regenen, wat een hoop mensen uit het publiek deed wegvluchten naar de kantine. De diehards bleven staan, of hadden, zeer verstandig, bij voorbaad rekening gehouden met slecht weer en een paraplu meegebracht. Be Quick deed tijdens de wedstrijd niet voor de Harkemase Boys onder, ondanks dat Be Quick in de derde klasse speelt en de Harkemase Boys in de hoofdklasse. Er werden een aantal knappe reddingen gedaan door Be Quick, een paar vrije trappen gedaan die net de goede richting misten en over het algemeen werd er gewoon goed gespeeld. Het enige doelpunt van de avond werd echter gemaakt in de 36e minuut door Gersinio Constansia van de Harkemase Boys. Ook in de tweede helft kon dit niet goedgemaakt worden door de Dokkumers, ondanks dat zij daar enorm hun best voor deden. Het geluk was bij de verloting van de televisie eveneens aan de kant van de Harrekieten, de heer Merkus uit Harkema werd de gelukkige winnaar van de LCD-televisie.

 

Ongenode gast 2 veld dokkum Ongenode gast 3 veld dokkum