Molen Fortuna goed bezocht

0
105
DSK_STRK-p11.pdf - Adobe Acrobat Pro

NOORDHORN – Duidelijk meer publiek dan andere zaterdagen bezocht afgelopen Open Monumentendag de Molen Fortuna in Noordhorn. De vrijwillige molenaars lieten de molen draaien om het raderwerk in beweging te zien, om vervolgens weer de wieken stil te zetten om de gasten helemaal naar boven in de kap mee te nemen of op de stelling de wieken beter in de wind te zetten. Voor sommige bezoekers was het betreden daarvan al bijna te eng vanwege een lichte hoogtevrees: het uitzicht over het dorp Noordhorn woog daar echter ruim tegenop. Voor wie j.l. zaterdag niet in de gelegenheid was naar Noordhorn te komen: de molen is meestal open op zaterdag vanaf 10 uur. Bellen met de molenaar voor een bezoek op afspraak is ook mogelijk. Zie de website http://www.molenfortuna.nl/.