Sneu verlies Aduard 2000; De Lauwers nog ongeslagen

0
167

Voetbaloverzicht

STREEK – Alle ogen waren afgelopen weekend gericht op de streekderby Grootegast-Opende, die een grootse Grootegaster victorie werd (zie verslag elders). De hoogst spelende streekclub, Aduard 2000, is na twee ronden nog puntloos. Zaterdag verloor Aduard in eigen huis van Loppersum (0-1). Grijpskerk is nog ongeslagen na de puntendeling bij Rottevalle. Ook De Lauwers heeft nog niet verloren. De promovendus boekte een zwaar bevochten zege op Oostergo: 3-2. GVB blameerde zich met de 10-3 nederlaag tegen Engelbert. OKVC had een vrije zaterdag en wacht nog altijd op de eerste wedstrijd. Zondag hoefde Kloosterburen niet in actie te komen.

ADUARD 2000 verloor de wedstrijd tegen SC Loppersum drie minuten voor tijd. Arend-Jan Linde was de schlemiel door een voorzet in eigen doel te koppen. De ‘violetas’ hadden het echter aan zichzelf te wijten, want kregen zes optimale kansen tegen de wat tegenvallende Lopsters. Aduard kreeg ze op allerlei manieren op een presenteerblaadje, maar wist zelfs voor leeg doel niet te scoren. Onder Theo Migchelsen kent Aduard de slechtste seizoensstart sinds jaren. "We hebben op zich heel goed gespeeld, maar het gaat om de punten en we staan nog steeds op nul", weet aanvoerder Remco van Merode. GRIJPSKERK deelde de punten met Rottevalle en de 1-1 was achteraf terecht. Grijpskerk speelde het eerste half uur fris van de lever en kwam via Ron Stoutmeijer op 1-0. Grijpskerk verzuimde meer te scoren. In de tweede helft kwam de thuisclub weer langszij en na de rode kaart voor Jarwin Bouma mochten de bezoekers nog blij zijn met 1-1. Trainer Henk Buikema hield er een dubbel gevoel aan over en zag de positieve kant: "we zijn nog steeds ongeslagen". FC LEO leed opnieuw een pittige nederlaag. De oranje equipe verloor op eigen terrein van Gronitas: 1-4. "Ik heb na afloop tegen de jongens gezegd dat we door de ondergrens zijn gezakt aangezien we vandaag wel compleet waren", sprak trainer Jan-Jaap Zijlstra. LEO had pech bij de 1-0, doordat Jeroen Batema een voorzet in eigen doel werkte. Maar de 0-2 was een fout van doelman Roelof Bolt, die niet adequaat ingreep. Het ervaren Gronitas, met spelers die op hoog niveau hebben gespeeld, wist het goed uit te spelen. De Leensters konden er weinig tegenover zetten. "Er is geen man overboord, er wordt goed getraind, maar we moeten wel punten pakken", stelde Zijlstra. ZUIDHORN ging met 2-1 de boot in bij Mamio, een van de kanshebbers op de titel. Maar de Joh. Smit-ploeg gaf de wedstrijd in de eerste helft weg. Zuidhorn kwam via Henry Wijngaarden aan de 0-1, voetbalde aardig, maar hield het niet vol. Nog voor de thee verdween de voorsprong als sneeuw voor de zon. Zuidhorn voetbalde na rust ook beter en kreeg kansen bij hoekschoppen. Zuidhorn werd echter op passie afgetroefd door ‘Lappendeken’. Het gepromoveerde DE LAUWERS kan voorlopig niet meer stuk. De blauw-witten pakten de eerste volle winst en zijn nog ongeslagen. Het was wel een zwaar bevochten en fortuinlijke overwinning op het uit de derde klasse gekelderde Oostergo. Bij rust leidde de thuisclub met 2-1 en speelde na rust tegen tien man van de gasten, maar dit was niet te zien. Oostergo had een punt verdiend. Vlak voor tijd besliste Martijn Fokkema de strijd: 3-2. "Ja, dit geeft wel een oppepper", aldus leider Oedse Pauw. "We staan vierde. Als we aan het eind van de rit er nog staan zijn we dik tevreden". VVSV’09 heeft nog de volle buit uit twee duels. De manschappen van Wim Nubé versloegen Holwierde in eigen huis met liefst 6-2. Drie treffers kwamen op naam van Vince van der Veen, terwijl Alfred Veenhuizen er twee maakte. NIEKERK ging in dezelfde klasse voor het eerst onderuit en wel bij streekgenoot Boerakker. Niekerk had de eerste twintig minuten het heft in handen en kwam ook met 1-0 voor. Nadat Boerakker de achterstand omboog in een voorsprong ging het volledig mis na een wissel die verkeerd uitpakte. . "In principe was de trainer mede schuldig aan het verlies", was trainer Sjoerd Visser wel zo eerlijk. Zondag had GVB een complete off-day voor eigen publiek tegen Engelbert. Na een 1-6 theestand werd het 3-10. De dit weekend geplaagde Sjoerd Visser gaf toe dat je wel mag verliezen van een goede ploeg, maar niet met 10-3. In de tweede helft kwam de Grootegaster zondagformatie even dichterbij toen de achterstand verkleind werd tot 3-6, maar de dubbele cijfers kwamen op het bord. "Het zag er niet te best uit", maakte Visser er maar niet te veel woorden aan vuil. EENRUM is na twee duels nog ongeslagen. De Bouwman-equipe speelde de eerste wedstrijd gelijk en pakte in de eerste thuiswedstrijd met volle overtuiging de drie punten. Dankzij onder meer vier doelpunten van Milan Rutkowski wonnen de rood-zwarten met 6-1 van Froombosch en nestelen zich meteen in de top.