’t Fean’58 veel effectiever dan schotloos VC Trynwalden

0
150
OENTSJERK - Trynwalden Surhuisterveen

Slechte seizoenstart VC Trynwalden

OENTSJERK – Eigenlijk zat er niet eens zo heel veel verschil tussen VC Trynwalden en ’t Fean’58. Het verschil dat er was is echter van eminent belang in de voetbalsport: het creeren en afmaken van de geboden kansen. Op dat vlak bleken de gasten uit Surhuisterveen afgelopen zaterdag heer en meester. Van een handjevol kansen werden er drie benut. Daardoor wonnen de bezoekers met 3-0 en staan zij met zes uit twee prima geklasseerd. Hoe anders is dat bij de thuisclub. Met nul uit twee kan nu al gesproken worden van een slechte start van het nieuwe seizoen.

Ach, eigenlijk hadden ze het ook wel een beetje verwacht in Oentsjerk. Na de degradatie uit de eerste klasse vorig seizoen, liepen tien (!) spelers zo de deur uit. En dat terwijl op hun verzoek een andere trainer was aangesteld. Dat deed en doet pijn bij de club. De spelers die de club wel trouw bleven werden aangevuld met spelers uit lagere elftallen. En dus is het niet zo verwonderlijk dat de ploeg van trainer Marten van der Kamp de pannen niet meteen van het dak speelt. Daarvoor mist de pure kwaliteit. Wél is het elftal van de voormalige doelman van zeer goede wil en kan het ook best aardig voetballen. De eindpass, de laatste voorzet, op dat vlak geeft de ploeg niet thuis, terwijl in defensief opzicht veel te gemakkelijk doelpunten worden weggegeven. Een eenvoudig seizoen zal het dan zeker niet worden voor VC Trynwalden.

Zaterdag begonnen beide ploegen aardig aan het duel, afgewerkt in de stromende regen. De ploegen waren aardig in evenwicht, al maakten de bezoekers voetballend gezien een wat betere indruk. Toch kwam de 0-1 zomaar uit de lucht vallen. Een diepe bal bereikte Joost Nieuwenhuis, die de bal vervolgens handig over de te gretige verdediger wipte en doelman Hylke Kloosterman kansloos liet: 0-1. Niet veel later was het duel al min of meer gespeeld toen Jens Hamstra ongehinderd een hoekschop binnen mocht knikken: 0-2. De thuisclub probeerde het wel. Zo kreeg Sjoerd Bauke Plantinga een aardige schietkans. Zijn vuurpijl vloog hoog over, kinderen in Oentsjerk zoeken nu nog naar de bal. Het was tekenend voor de best aardig spelende thuisclub. Prima tot aan de zestien, daarna als een wesp zonder angel.

Na de thee probeerde de thuisclub het met nog meer energie. Veel kansen werden er echter niet geschapen. Een voorzet van Gerrit Sjoerd Plantinga kon door zowel Lekkerkerker als Westra net niet binnen gegleden worden. Maar dat was het dan ook wel zo’n beetje. De gasten vonden het wel best de tweede helft en sloegen nog één keer toe. Opnieuw werd een hoekschop- via een kluts- tot doelpunt gepromoveerd door Hamstra. De gasten bleken zo bijzonder effectief.

Trynwalden zal het lastig krijgen dit seizoen. Toch is het enthousiasme en de werkethiek groot. Zo groot zelfs, dat het beslist punten op gaat leveren. ’t Fean’58 heeft gewoon een heel aardige ploeg, al zit het tot nu toe ook niet echt tegen. De eerste wedstrijd tegen Veenwouden werd al geflatteerd gewonnen, afgelopen zaterdag bleke de ploeg bijzonder effectief. Of het genoeg is om mee te doen om de titel moet de tijd leren. Voorlopig kijken de mannen van trainer Jacob Russchen met genoegen naar de stand.

VC Trynwalden – ’t Fean’58 0-3 (0-2)

Nieuwenhuis 0-1, Hamstra 0-2 en 0-3. Toeschouwers: 100. Scheidsrechter: Werkhoven.

Trynwalden: Hylke Kloosterman, Albert de Boer, Sjoerd Bauke Plantinga, Durk Jan Kingma, Catrinus Kingma,. Sven Stielstra, Symen Hoekstra, Marco Lekkerkerker, Paul Westra, Geert Wiebe de Vries en Gerrit Sjoerd Plantinga.

’t Fean’58: Jelmer van der Meer, Bart Bosgra, Harrie Groen, Willem van Kammen, Edbert Groen, Wietze Vrij, Auke van der Wal, Ale Lanting, Jens Hamstra, André van der Molen en Joost Nieuwenhuis

Ster van het veld

Jens Hamstra

De centrumspits van de gasten speelde niet eens een hele bijzondere wedstrijd maar stond wel twee keer op precies de juiste plaats. Hij stond daarmee symbool voor het bijzonder effectieve spel van zijn ploeg.