‘Van de Goden los’ een spetterend sprookje op het water

0
84
zoutkamp theater te water 2

ZOUTKAMP – Afgelopen week deed het schip ‘De verwondering’ van ‘Theater te water’ een aantal havens in de provincie aan, waaronder de haven van Zoutkamp. Aan boord van het prachtige schip werd de de voorstelling ‘Van de Goden los’ vertoond dat het verhaal vertelt van Sigurd de drakendoder. Het verhaal over het lot van Sigurd dat hem naar Brynhild brengt en over hetzelfde lot dat hem bij Gudrun brengt. Over de machinaties van een valse moeder en de bemoeinenissen van Odin. En natuurlijk met veel trollen en een draak… Voor het eerst een voorstelling op het schip dat gaat over de cultuur van hier van vóór het Christendom; een cultuur die nog steeds zichtbaar is in ons huidig bestaan, zoals de namen van de week bijvoorbeeld. Typerend van deze cultuur waren de draken en reuzen. Een bijzonder mooie voorstelling op een bijzondere locatie.

 

zoutkamp theater te water 3

zoutkamp theater te water 7

zoutkamp theater te water 1